У Полтаві прибрали 17 машин з рекламою, але демонтаж стосувався не всіх підприємців

21 вересня 2021 0
У Полтаві прибрали автівки з рекламою, але не всі. Підприємці демонтували свої 17 машин самостійно. Автівки були не на ходу та стояли без документів. Однак у місті ще лишилося п'ять газелей, які рекламують таксі.




У Полтаві прибрали 17 машин, які слугували рекламою перекупів авто у місті. Але стосувався демонтаж не всіх підприємців. Зокрема на вулиці Європейській стоїть газель з рекламою таксі. Полтавці кажуть, що автівка тут заважає.

"Це повністю розвалюха, я б навіть сказав, що це не розвалюха, а металолом, який заважає. Звичайно вони заважають, вони створюють гниль, ви самі уявляєте", – сказав полтавець Володимир Корчиц.

Інша автівка з такою ж рекламою розташовується в іншому районі міста неподалік від зупинки Богдана Хмельницького.

"Вони стоять у такому місці, що в цілому, наче смітник", – каже водій.

"Це більш естетичне питання, напевно. Варто було б її прибрати", – сказав водій Віктор Прядка.

"Я вважаю, що ці автівки тут не потрібні. Вони обмежують видимість для пішоходів і автомобілістів. Я думаю, що якщо евакуювати ці автівки, то власник їх знайдеться", – сказав полтавець Сергій Лихоманов.

На капоті обох автівок вказаний один і той самий телефонний номер, власник телефоном ситуацію прокоментував так.

"Я можу сказати одне, от скажіть, ви як людина всім подобаєтеся? Так і я думаю, що в кожного своя думка, однакової думки не може бути. Мені не цікаво з вами розмовляти, ви якісь нуднф", – сказав власник рекламних машин.

Якщо немає жодних забороняючих знаків, то рекламні автівки правил дорожнього руху не порушують, зазначив адвокат.

"Чи порушують рекламні автівки правила дорожнього руху стоячи в одному місці. НІ. Чи порушують вони інші норми, оскільки займаються підприємницькою діяльністю й виставляють рекламу безплатно – на мою думку, цим мають займатися органи благоустрою", – повідомив адвокат Денис Конюшко.

"На сьогодні прибрали 17 автомобілів з рекламою, 5 автівок – газелі. Господарі цих газелей це служба таксі. З ними ми домовилися, що вони укладають договір з "Полтава-Сервіс" сплачуючи гроші в бюджет, а після пропадають з Полтави й переходять на рекламні майданчики у вигляді бордів", – розповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм Максим Малько.

Підприємці прибрали свої 17 машин самостійно. Автівки були не на ходу та стояли без документів. Як повідомили в інспекції – це були рекламні конструкції у вигляді машин, які замість стоянок розташовувалися на зелених зонах міста, що порушували правила благоустрою.