У центрі міста рівень забрудненості повітря перевищує норму у кілька разів

21 січня 2021 0
Показники пиломірів в Полтаві зафіксували перевищення рівня забрудненості повітря у 10 разів, а ось у в Полтавській лабораторії гідрометцентру говорять, що шкідливих домішок в атмосферному повітрі немає.

У центральній частині міста рівень забруднення повітря перевищує норму в 10 разів. Такі показники зафіксували пиломіри.

"Ми помітили, що показники змінюються з понеділка, але ці показники трималися протягом 30 хвилин, а потім знов були в нормі. Сьогодні підвищення показників почалось о дев'ятій годинні ранку й досі триває на рівні 40-50", – повідомив координатор проєкту "ОАЗА" Назар Плохута. 

А ось в лабораторії гідрометцентру говорять, що шкідливих домішок в атмосферному повітрі немає.

"Забрудненість повітря була трішки підвищена у зв'язку із погодними умовами. Все це накопичувалось у приземному шарі повітря, але перевищень у 10 разів ми не спостерігали. У нас були підвищені показники концентрації повітря, але не настільки. Максимально разової не перевищувало, а лише перевищення середньо добової", – сказала хімік лабораторії гідрометцентру по забрудненню повітря Ніна Заритовська.

Взимку люди опалюють оселі, через це може забруднюватися повітря.

"Всі ми бачили прогноз погоди й найближчими днями температура підвищиться, люди будуть менше обігрівати свої будинки. Тому звичайно ми будемо спостерігати покращення ситуації в Україні зокрема", – розповіла співзасновниця SaveEcoBot Ірина Черниш. 

Подібні показники в Полтаві фіксували, коли були пожежі на Макухівському сміттєзвалищі.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення