Зранку протестувальники перекрили дорогу до полтавського міського сміттєзвалища. ФОТО. ВІДЕО

04 червня 2021 0
Ольга Семенко
Жителі Макухівки влаштували протест з вимогою закрити полтавське міське сміттєзвалище.

Зранку 4 червня у Макухівці місцеві жителі та активісти перекрили дорогу до полтавського міського сміттєзвалища твердих побутових відходів. Мітингарі пропускають всі автівки, крім вантажівок Полтавського комунального автотранспортного підприємства 1628.

Люди вимагають провести виїзну сесію Полтавської міської ради біля сміттєвого полігону, щоб всі депутати побачили ситуацію, яка склалася, а також погодження меморандуму чи якогось документального підтвердження закриття та рекультивації сміттєзвалища. За словами мітингувальників, сміттєзвалище переповнене, сміття звалюють на території поза полігоном.

Активісти почали звертатися до влади з серпня 2020 року, коли сміття почали висипати в бік Макухівки й фільтрат почав виливатися на дорогу. Поки що люди отримували лише відписки.

Протестувальники планують перекривати дорогу протягом п’ятниці, суботи та неділі, якщо питання не вирішиться – збираються йти до будинку полтавського міського голови.  

Люди говорять, що запрошували на мітинг усіх та попереджували КАТП-1628 за два тижні до акції, проте ніхто не відреагував та не вийшов на зв’язок з ними. Активісти також сподіваються на приїзд мера, хочуть почути його думку.