Стрілянина у Полтаві: ув'язнили чоловіків, які намагалися вбити кримінального авторитета

05 грудня 2023 0
Яніна Климань
У Полтаві суд ув'язнив так званого "смотрящого" та його спільників за замах на вбивство кримінального авторитета.

Групу з чотирьох жителів Кременчука визнали винними у замаху на умисне вбивство кримінального авторитету. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Замовника вбивства, який у кримінальних колах має статус "положенця" ("заступника вора в законі"), визнали винним у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, та підбуренні і пособництві у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 255-1, ч. ч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15,  п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Його довірену особу та двох спільників – в організації та замаху на умисне вбивство, вчинених на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, а також придбанні, носінні, зберіганні зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу  (ч. 2 ст. 15 п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Замовник отримав покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. Довірена особа та співвиконавці злочину – по 10 років за ґратами також із конфіскацією майна.

Нагадаємо, подія сталася 12 січня 2021 року в Полтаві на вулиці Леваневського, тоді зловмисники на мотоциклі вистрілили з пістолета Макарова не менше шести разів у полтавця, одна із куль потрапила в шию. Чоловіка  вдалося врятувати. Причиною замаху на вбивство був конфлікт та відмова дотримуватися злочинних законів.

Невдовзі після стрілянини з метою знищення речових доказів нападники підпалили мотоцикл в одному з місцевих парків, а пістолет заховали. Затримали групу у травні 2021 року.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини