На ринку "Алмазний" вимагають кошти за в'їзд та паркування

12 жовтня 2021 0
У Полтаві на ринку "Алмазний" змушують платити п'ять гривень за в'їзд та 10 гривень за паркування. Для цього на місці встановили шлагбаум, а за дотриманням правил стежить жінка, яка й збирає кошти.






На ринку "Алмазний" вимагають гроші за в’їзд та стоянку на території базару. Заїхати коштує – п’ять гривень, а ось паркування вдвічі більше. Проїхати безоплатно не вийде, адже на місці встановлений шлагбаум, а за процесом стежить відповідальна особа, яка й збирає кошти.

"Ті, що продають, сплачують в адміністрації за продаж та за виїзд на машині окремо. А ті, що приїжджають скупитися, платять п’ять гривень за розвантаження та завантаження. Є наказ по ринку", – розповіла жінка, яка збирає гроші за паркування.

Дехто на територію ринку все-таки заїжджає, а ось ті хто не хоче сплачувати за в’їзд залишають автівки обабіч дороги.

"Я в руках донесу, якщо мені щось буде потрібно. Чого це я маю платити їм п’ять гривень? За сто метрів? Не бачу сенсу", – відповів водій Михайло Нартенко.

"Я не заїжджав, пацан мені виніс цибулю, кинув в багажник і все. Навіть не їхав туди. П’ять гривень, то багато, особливо для пенсіонера", – розповів водій Олексій Гончаренко.

"Взяв візок й привіз. А за що платити? За те що ми в них купимо? Хай платять ті, хто торгує тут. Чому маємо платити ми?" – вважає полтавець Олександр.

В адміністрації ринку жодних роз’яснень не надали, а ось працівниця базару ствердила, що гроші йдуть на утримання території.

Давно вже діють такі тарифи? – уточнили ми.
Та напевно, що давно. Директор ринку буде завтра і він Вам все розкаже, а замість нього немає нікого на то він і є директор, – повідомили в адміністрації ринку.

Усі базари міста на балансі комунального підприємства "Полтава-Сервіс", однак ринок "Алмазний" в цей список не входить.

"Ця земельна ділянка не належить комунальному підприємству "Полтава-Сервіс". Яке вони мають право брати кошти за паркування? Для цього має бути погодження", – повідомив директор КП "Полтава-Сервіс" Денис Поліщук.

"Перше, що має бути, це рішення органу місцевого самоврядування з приводу облаштування платного парко майданчику. Має повністю бути дотримана процедура організації цього паркувального майданчика, тобто, формування ціни та безумовно фіскальний документ", – розповіла адвокат Наталія Гнатуш.

При паркуванні в таких місцях, відповідальний на місці має видавати квитанцію, де вказана вартість, час стоянки та штамп підприємства. Однак на ринку "Алмазний" таких документів не видають.