У Полтаві вперше проведуть майстер-клас з петанку

29 червня 2021 0
10 липня в м.Полтава у парку "Перемога" відбудеться майстер-клас з петанку для новачків

Подія відбудеться за ініціативи Спортивного комітету України та Федерації петанку України. Місцевими партнерами заходу стали мережа мультимаркетів "Аврора" та парк "Перемога".
Початок о 10:00. До майстер-класу запрошуються усі охочі незалежно від віку.

Це неймовірний шанс спробувати свої сили в петанку, пізнати цей неймовірно цікавий, захоплюючий вид спорту, який активно розвивається в Україні. Приходьте і беріть з собою друзів. Спортивний інвентар буде на майданчиках.


Довідка


Петанк (фр. pétanque) — один з різновидів кулькових видів спорту, метою якого є, стоячи всередині кола, кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі - кошонета. Цю гру, як правило, грають на гравії, але можна також спробувати грати на траві, піску тощо.

Гра в сучасній формі виникла в 1907 році в Ла-Сьйота, в Провансі, на півдні Франції. У Франції в петанк грають близько 17 мільйонів осіб. Є близько 375 тис. гравців, ліцензованих Федерацією Французького Петанку і близько 3 тис. — в Англії. В Квебеку — близько 20 тис. Існують петанк-клуби і в Україні, зокрема в Ужгороді, Мукачеві, Львові, Івано-Франківську, Києві та Харкові.


Президент Федерації Альона Колодій: "Петанк в Україні з'явився відносно нещодавно. Вперше в цю гру почали грати у нас в 2002 році. З того часу петанк розвивається і шириться всіма регіонами.
Це демократична гра, в яку можна грати в будь-якому віці. Петанк не потребує особливих фізичних даних, там не застосовуються надможливості людини, проте особливу роль відіграють кмітливість, здатність аналізувати, прогнозувати. А також важливі тактичні та психологічні моменти.


Полтава для нас - це можливість відкрити новий спорт, навчити і запропонувати альтернативний спосіб гарно та з користю проводити своє дозвілля на відкритому повітрі. Це можливість показати всю нашу любов до петанку і передати неймовірно дружню атмосферу нашої петанкової сім'ї.

Запрошуємо бажаючих. Обіцяємо, ви будете приємно здивовані. А якщо захочете займатися петанком професійно, ласкаво просимо".