У Полтаві незаконно встановлюють таблички про заборону паркування

15 вересня 2021 0
Поблизу полтавських підприємств все частіше з'являються таблички з написом "паркування для клієнтів" або "місце не займати". Такі дії є незаконними й караються штрафом від 340 до 1700 гривень.





"Місце не займати" або "паркування для клієнтів". Подібні таблички все частіше стоять на парковках міста. Підприємці залишають надписи та помаранчеві фішки, однак це незаконно. Й водіям паркуватися незручно.

"Думаю, більшість автомобілістів негативно до цієї парковки ставляться. Багато автомобілів стоять на різних сторонах, важко проїхати", – сказав водій Олександр Комаренко.

"Як багато машин, то незручно, ніде стати. На мою думку, якщо це земля міста, то значить мають стояти тут всі", – прокоментував водій Андрій Мороз.

"Фішка позначає місце аварії, коли ДТП, це ж хазяїн сам собі так місце зайняв", – додав водій Микола Верескун.

Самі представники установ ситуацію коментувати відмовляються.

"Я їх не виставляю", – сказав охоронець Сергій.

На вулиці Шевченка теж стоїть подібна табличка.

"Парковка загального користування потрібна для всіх, не для підприємців. Це неправильно", – зауважив водій.

"Тут просто рейдерський захват ділянки", – додав водій Сергій.

Тут місце зайняли для того, щоб робочі могли розвантажуватися.

"Тут йде ремонт і машини постійно займають це місце. Щоб не було проблем із завезенням матеріалу, ставлять такі таблички", – розповів працівник підприємства Леонід Леонідович.

Поліціянти зафіксувати порушення не можуть, тому цим займається інспекція з контролю за благоустроєм. Штраф за встановлення табличок та фішок складає від 340 до 1700 гривень.

"Інспекція в ході самоврядного проведення контролю виявляє антипаркувальні засоби різного роду написи, щоб не займали паркувальні місця. Надається припис власнику даного закладу, щоб його добровільно демонтували", – розповів заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Проте, скільки людей оштрафували, в організації сказати не змогли.