Мітинг проти встановлення новорічної ялинки у Полтаві: що відомо?

07 грудня 2023 0
Дарина Омелич
9 грудня "Полтава Спротив" ініціює пікет проти встановлення новорічної ялинки у Полтаві та вимагає спрямувати кошти на дрони для ЗСУ.

Ініціативна група "Полтава Спротив" збирається звернутися до Євгена Диканя, голови ГО "Підприємці Полтавщини" та депутата Полтавської міської ради від партії "За Майбутнє" під час пікету. Активісти вимагатимуть не встановлювати ялинку та новорічний ярмарок на центральній площі міста. Про це повідомила Вікторія Кошева на своїй сторінці у Фейсбуці.

Полтавці в соцмережах масово закликають владу цього року не проводити новорічних міських святкувань і не прикрашати площі гірляндами.



Замість цього, місцеві жителі хочуть спрямувати всі вільні кошти на потреби 116-ї бригади та інших підрозділів, де служать полтавці.

Довідково: Євген Дикань хотів спрямувати 400 тис. грн з власників прилеглих кавʼярень та ресторанів на встановлення новорічної ялинки на площі Театральній.

Нагадаємо,  що раніше секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова повідомляла, що ялинку встановлять тільки у випадку, якщо знайдеться меценат, який профінансує ремонт ілюмінації та встановлення самого новорічного дерева.

Фото: Микола Лисогор