Посеред дороги встановили МАФ

16 лютого 2022 0
На вулиці Шевченка розпочали будівництво торговельного центру на місці колишнього книжкового ринку. Через це частину тротуару перегородили парканом та встановили МАФ, тому люди вимушені ходити проїжджою частиною.





Тротуар та частину дороги на вулиці Шевченка перекрили парканом та встановили МАФ. На місці колишнього книжкового ринку розпочали будівництво торговельного центру. Через це люди вимушені ходити проїзною частиною.

"Що робити? Потрібні якісь пішохідні переходи облаштувати, хоча б трохи".

– Незручно, доводиться тепер ходити дорогою,
– відповіли полтавці.
– А зараз як будете обходити? – уточнили ми.
Звичайно по дорозі, а як ще? – відповіли полтавці.

"Ще машини стають біля паркана й не пройдеш, а що робити? Переходу тут немає й нічого іншого, тому так і піду", – розповів полтавець Валерій Павлович.

"Небезпечно, біля дороги завжди так. Як я буду обходити? якщо треба, то так ходити й буду, по дорозі", – вважає полтавка Віра Вікторівна.

Тут розташований кількаметровий паркан, а з іншої сторони проїзна частина. Обійти цю ділянку можна за сто метрів від будівництва на пішохідному переході.

Однак, безпечніший шлях обирають не всі.

"Незручно обходити, ми виходимо на дорогу, де можуть збити. Тут до речі дуже жвавий рух, тому незручно", – відповіла полтавка Інна Тукало.

"Тут близько до дороги, можна було його трохи далі метри на два-три встановити. Тут стоянка була, зараз я тут зупинився лише на дві хвилини", – відповів водій Нурадін.

"Звичайно незручно, бо не всі дотримують правил, на переході нехай ходять", – сказав водій.

Частину дороги на вулиці Шевченка перекрили у грудні 2021 року, а нещодавно тут встановили центр продажів.

"Це центр продажів нашого комплексу, який будується і знаходиться на нашій території. З двох сторін є пішохідний перехід й інша сторона для того, щоб обійти територію. Тобто він нікому не заважає", – повідомив представник компанії забудовника Роман.

Компанія, яка будує офісні приміщення на території книжкового ринку, "Стандарт-Буд". Наразі вся територія належить їм, а МАФ буде розміщений до кінця будівництва, а потім його приберуть.

"Він не для продажу їжі, ймовірно, для продажу приміщень. Жодного МАФа там не буде, це їх земельна ділянка", – повідомив член комісії з розміщення тимчасових споруд у Полтаві Євген Дикань.

"Це рішення ухвалили на виконавчому комітеті міської ради. До нас ніхто не звертався з порушеннями й що важко проходити. Цей будівельний майданчик облаштований згідно з всіма нормами, які необхідні", – зазначив заступник начальника інспекції з контролю за благоустроєм міста Руслан Редько.

Будівельний майданчик повинен бути облаштований, а поблизу мають встановлювати попереджувальні знаки.

"Якщо ми говоримо про зону будівельного майданчика впритул до проїзної частини, то обов’язково окрім паркану має бути захисне накриття. Якщо відділ продажу встановили на тротуарі для пішоходів не залишивши два метри вільного проходу це порушення", – розповіла експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Перекрита вулиця буде до кінця грудня 2023 року.