Представники Полтавщини стали призерами Чемпіонату України серед юнаків із пішохідного туризму та Кубку України серед юнаків із велосипедного туризму

18 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Юні туристи Полтавщини захистили честь області на всеукраїнському рівні.

У Закарпатській області відбувся Чемпіонат України серед юнаків із пішохідного туризму та Кубок України серед юнаків із велосипедного туризму. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

На обох змаганнях успішно виступили представники Полтавщини. На Чемпіонаті України з пішохідного туризму до команди увійшли туристи Михайлівського ліцею та КЗ "Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді".

На дистанції "Смуга перешкод" четвертого класу команда у складі Марії Головашич, Богдана Краєва, Андрія Фисуна та Дмитра Шийки здобула III місце. У змаганнях зв’язок зв’язка Богдана Краєва та Андрія Фисуна також посіла III місце.

У загальному заліку за сумою двох видів програми команда Полтавської області здобула IV місце. До змагань учасників готували тренери Дар’я Дудник, Анатолій Криворучко, Сергій Свистун.
На Кубку України з велосипедного туризму від області виступали юні туристи з Лубенської міської громади та вихованці обласного центру.

Перше місце у виді "Тріал" виборов Едуард Підпалий, II місце у велокросі – Олександр Козлов, який за результатом трьох видів в особистому заліку став переможцем Кубка України.

У командному заліку на комплексній дистанції велотуристи Полтавщини посіли II місце. На дистанції "Смуга перешкод" команда Полтавської області також здобула «срібло». Високими результатами велотуристи завдячують тренерам Миколі Іващенку та Тарасові Гармашу.