Опилюднили інформацію про вчорашній обстріл у Полтаві

27 квітня 2022 0
Олександра Іоффе
У Полтаві спростували інформацію про вчорашній ракетний обстріл.

26 квітня близько 22:45 до відділення №1 (Подільський район) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від місцевих жителів, що вони почули гучний звук, схожий на вибух у Полтаві на провулку Ломаному. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехнічна служба. За вказаною адресою вони виявили предмет, схожий на спусковий пристрій гранатомету "РПГ-22".

Про це о 10:00 повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін з посиланням на Головне управління Нацполіції Полтавщини.
За цим фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучений предмет направили на експертизу.

Нагадаємо, що починаючи з 20:32 в області оголосили повітряну тривогу, яка тривала до 22:29. А одразу після відбою у Полтаві пролунали кілька вибухів та знову оголосили тривогу. Про вибухи в місті повідомили місцеві телеграм-канали, а вже за пів години інформацію підтвердив і міський голова Олександр Мамай. З міркувань безпеки жодної інформації щодо місця, кількості та наслідків ударів не публікувалося. Лише о 0:23 голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін спростував інформацію про вибухи.