У Полтаві засудили п’ятьох чоловіків за державну зраду

14 червня 2022 0
Яніна Климань
Полтавський суд призначив 15 років ув’язнення з конфіскацією майна п’ятьом особам за державну зраду.

13 червня Октябрський районний суд Полтави засудив п'ять громадян України  до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Про це повідомили на офіційному сайті суду.

Обвинувачені чоловіки 1972, 1983, 1994, 1997 та 1999 років народження отримали покарання за вчинення державної зради, тобто діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, перейшовши на бік ворога в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111) та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260) Кримінального кодексу України.

Крім цього, громадянина 1997 року народження, також обвинувачують  ще й у вчиненні інших порушень законів та звичаїв війни за ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням, вигнання цивільного населення для примусових робіт, розграбування національних цінностей на окупованій території) Кримінального кодексу України.

В кожному випадку, обвинувачені повністю визнали свою вину у скоєному.

Наразі вироки не набули чинності та можуть бути оскаржені до апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня їх проголошення.