Депутат Полтавської міськради вимагав хабар п'ять тисяч доларів у підприємців

02 вересня 2021 0
СБУ викрила на хабарі депутата та посадовців міської ради. Зловмисники намагалися організувати схему поборів з місцевих підприємців про видачу дозвільних документів на будівництво та благоустрій.


Вимагали п’ять тисяч доларів за видачу необхідних документів. У Полтавській міській раді працівники СБУ провели обшуки.

Вийдіть, будь ласка. Слідчі дії відбуваються

"СБУ викрила на хабарі депутата та посадовців міської ради. Зловмисники намагалися організувати схему поборів з місцевих підприємців про видачу дозвільних документів на будівництво та благоустрій. У разі відмови платити, погрожували створити перешкоди у веденні підприємницької діяльності. За даними слідства, вартість одного з документів зловмисники оцінили у п'ять тисяч доларів", – речниця обласного управління Служби безпеки Інна Усова.

За інформацією інтернет-видання "Полтавщина", це був депутат Євген Дикань, та за сумісництвом голова фракції "За Майбутнє", від якої балотувався міський голова. 


"Я не знаю причини, мені нічого не пояснюють", – сказав депутат міської ради Євген Дикань.

Однопартійці депутата причини обшуків також не знають.

"Чесно, я про це нічого не знаю. Побачила це, але прокоментувати не можу", – додала депутатка міської ради Маріанна Соліман.

 У міській раді про ситуацію знають, однак також без деталей.

"Я сам бачив, що люди у формі СБУ ходять, чув, що начебто вони затримали депутата міської ради Євгена Диканя, чому я не знаю", – зазначив секретар міської ради Андрій Карпов.

Обшуки провели також і в кабінеті міського голови Олександра Мамая, а також у головного архітектор міста Миколи Шевельова. Також заклад Євгена Диканя зачинений, паралельно слідчі дії тривають й там. Під вечір працівники СБУ обшукували й автівку депутата.