На Полтавщині поліція виявила незаконну вирубку лісу

16 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
Поблизу одного з сіл Машівської громади на Полтавщині поліціянти виявили незаконну вирубку лісу.

14 серпня близько 17:00 до сектору поліцейської діяльності №1 (смт. Машівка) надійшло повідомлення від патрульних працівників підрозділу, що у лісі неподалік села Тимченківка Машівської громади помітили чотирьох осіб, які здійснювали вирубку деревини без дозвільних документів, та вантажний автомобіль "MERCEDES" із деревиною. Поліціянти одразу прибули на місце події. Встановили осіб, причетних до скоєння злочину. Ними виявилися жителі Машівської громади 1983, 1994, 2000 та 2003 років народження. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної Поліції Полтавщини.


За цим фактом слідчий підрозділ поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка дерев у лісі, що заподіяла істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Якщо суд доведе вину чоловіків, їм загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на три роки.

Нагадаємо, що у Полтавському районі місцевий житель завдав ножове поранення 32-річному чоловікові.