У Полтаві тільки на двох з 11 пляжів чергуватимуть рятувальники

19 травня 2021 0
У Полтаві купальний сезон почнеться 4 червня. Рятувальні пости є лише на двох комунальних пляжах. На усіх інших пляжах, рятувальників мають найняти підприємці, які там торгують.

Тільки на двох з 11 полтавських пляжів чергують рятувальники. Хоча купальний сезон почнеться за два тижні.

Рятувальний пост є на третьому міському пляжі та на Зеленому острові. В інших зонах відпочинку, рятувальника мають наймати підприємці, які торгують на пляжі.

"За ними закріплені підприємці, які повинні наводити порядок і контролювати благоустрій на цих територіях. Надані всім листи, що потрібно зробити до купального сезону. Потрібно укласти відповідні договори з рятувальною службою, з КАТП-1628 на вивіз сміття й облаштувати медичні пункти", – розповів заступник начальника Інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

Відпочивальники вже почали відвідувати міські пляжі. На першому пляжі лежать пусті пляшки, гилки та етикетки.

"Дуже сумно, що в межах міста така в нас річка, дуже брудно. Де ви бачите, що тут чисто? Бачите, що тут відбувається?", – сказала полтавка Наталія Олександрівна.

"Так ось вже накидали. Народ у нас такий. Прийшли, пили, мабуть, вночі накидають тут. Я намагаюся навпаки, тут все прибираю, тому що я тут постійно купаюся. На цьому місці вже 15 років", – зазначив полтавець Микола Федорович.

Однак підприємці говорять, що вже почали готуватися до відкриття.

"Плануємо зорати пляжі, прибирання відбувається щодня, стоять сміттєві баки, укладаємо договір з водолазним обстеженням, буде водолазник обстежувати, укласти договір з КАТП-1628, поставимо пост рятувальний з аптечкою", – сказала керівник закладу на пляжі Марина Головатих.

Аптечку та рятувальні знарядда не показали. На третьому міському пляжі під час знімання репортажу комунальна служба прибирала територію.

"У місяць можемо три рази прибирати на пляжі. З одного пляжу можемо зібрати 300 кілограмів", – зазначив працівник КАТП-1628 Сергій Куліков.

Однак тут видно пусті пляшки та сміття. А цю ділянку охороняє приватна фірма.

"Все нормально, стараємося стежити за порядком, хуліганів проганяємо. Люди приходять, дітки приходять дуже багато, все нормально", – розповів охоронець Анатолій.

На Дублянщині також готуються до відкриття, однак роботи ще багато.

"Всі лави, столики, там все готово. Не покосили, бо зламалася косарка – здали в ремонт, будемо косити. Та не пофарбований пірс. У нас хлопчики, які відпускають катамарани, ті відповідальні за рятування. У нас є всі ці круги", – зазначила працівниця Алла Анатоліївна.

Однак показати їх теж не змогли. А купальний сезон цього року на Полтавщині розпочнеться 4 червня. Однак міські пляжі необхідно підготувати вже до 1 червня.