Оприлюднили порядок отримання спецперепусток на проїзд у громадському транспорті Полтави

14 квітня 2021 0
Тетяна Наказненко
На засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС ухвалили рішення про порядок отримання спецперепусток на проїзд у громадському транспорті Полтави.

14 квітня на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення щодо організації перевезень пасажирським транспортом на території Полтавської міської територіальної громади.

Керівникам закладів та установ, незалежно від форми власності, рекомендують забезпечити видачу за місцем роботи довідок на бланку установи, організації, підприємства, підписаною керівником та засвідченою відповідною печаткою, із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові працівника та його посади, які будуть підставою для проїзду в громадському транспорті. Ця довідка буде дійсна при наявності паспорта або документа, що посвідчує особу.

Отже, з 15 квітня зможуть пересуватися міським пасажирським транспортом за перепустками особи, які забезпечують:

- охорону здоров'я;

- продовольство;

- урядування та надання найважливіших державних і соціальних послуг;

- енергозабезпечення, водозабезпечення;

- зв'язок та комунікації, засоби масової інформації;

- фінансові та банківські послуги;

- функціонування інфраструктури транспортного забезпечення і житлово-комунального господарства;

- сферу оборони, правопорядку та цивільного захисту;

- суб'єкти господарювання, які мають безперервний промисловий цикл;

- педагогічні працівники та обслуговуючий персонал закладів освіти, зокрема загальної середньої освіти (початкових класів закладів ЗСО 1-4 класів), спеціальних шкіл, закладів дошкільної освіти, діти та особи, що супроводжують вихованців навчальних закладів.  

Перевезення мають здійснювати за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічними характеристиками транспортного засобу, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

За службовим посвідченням здійснити проїзд у громадському транспорті (тролейбус, автобус) матимуть змогу працівники/персонал підприємств, установ, організацій, що віднесені до об'єктів критичної інфраструктури (медичний персонал лікувальних установ, працівники підприємств життєзабезпечення, органів внутрішніх справ, прокуратури, суду, управління служби безпеки України, збройних сил України, цивільного захисту, органів державної влади, в тому числі Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування).

Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Полтавської міської ради має забезпечити видачу дозволів  на проїзд в громадському транспорті на порталі "Я-сервіс".

Нагадаємо, з 15 квітня Полтавська область перебуватиме у червоній карантинній зоні. Оголосили обмеження, які діятимуть в регіоні.