У Полтавській громаді рух громадського транспорту можна відстежувати онлайн

29 лютого 2024 0
Яніна Климань
У Полтавській громаді майже в усіх тролейбусах і комунальних автобусах установлено обладнання, що дозволяє у режимі реального часу відстежувати їх рух.

В усіх тролейбусах і комунальних автобусах установлено обладнання GPS-навігації, що дозволяє мешканцям у режимі реального часу відстежувати по смартфону рух громадського транспорту з допомогою мобільних додатків EasyWay, CityBus та сайту.

Близько 46 тролейбусів здійснюють перевезення на 9 тролейбусних маршрутах та 15 комунальних автобусів працюють на 15 автобусних маршрутах. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

З приватних автобусів - близько 190 (це понад 95 відсотків) обладнані GPS-трекерами, що також дозволяє відстежувати їх рух у мобільних додатках.

На сьогодні не обладнані GPS-трекерами залишаються приватні автобуси на З автобусних маршрутах (Nº45 - Південний вокзал - с. Дальні Яківці - с. Червоний
Шлях, Nº52 вул. Героїв Сталінграда - Затуринський залізничний переїзд, Nº54 - с.Розсошенці - Затуринський залізничний переїзд).

З 1 березня планується підключення до геонавігації автобусів, які курсують за маршрутами 52 та 54. Невдовзі та автобус з 45 маршруту буде підключений до GPS - моніторингу.

Фото: Полтавська міськрада