Засудили чоловіка, який на Полтавщині ошукав жінку за схемою "ваш родич у лікарні"

23 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Рік обмеження волі призначив суд жителю Запоріжжя, який у Полтаві ошукав місцеву жінку за схемою "ваш родич у лікарні".

Рік обмеження волі призначив Октябрський районний суд Полтави чоловікові, який ошукав місцеву жительку на 10 тис. грн. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 22 вересня 2021 року обвинувачений з товаришем приїхали із Запоріжжя до Полтави.

Приблизно о 16:29 знайомий фігуранта  подзвонив на стаціонарний номер телефону потерпілої, яка в цей час перебувала вдома. Особа видала себе за лікаря, який нібито лікує сина жінки, та повідомила неправдиву інформацію про його перебування у лікарні у важкому стані та необхідності останньому коштовного лікування. У телефонній розмові товариш повідомив потерпілу про необхідність терміново передати грошові кошти на лікування сина.

Цього ж дня приблизно о 17:00 обвинувачений прибув до місця проживання жінки та заволодів її грошима в сумі 10 000 грн, з яких 1000 грн залишив собі на продукти, а 9000 грн поклав на власну банківську картку, йдеться у тексті вироку.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України,  як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. За його словами, сина потерпілої не знав та до його лікування ніякого відношення не мав, усвідомлював, що вчиняє шахрайство.

Таким чином, чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.