У Полтаві попрощалися із загиблими воїнами Тарасом Голубицьким та Віктором Сологубом

15 лютого 2024 0
Яніна Климань
У Полтаві провели в останню путь сержантом та старшим лейтенантом, які полягли на війні.

15 лютого у Полтаві у Свято-Успенському кафедральному соборі Православної Церкви України відбулося прощання з полеглими героями Віктором Сологубом та Тарасом Голубицьким. Про це повідомили у Полтавській міській раді.



Сержант Тарас Володимирович Голубицький народився 23 червня 1979 році в селі Корюківка Чернігівської області. Проживав на території Полтавської громади, навчався та закінчив загальноосвітню середню школу Nº26. Був студентом Полтавського політехнічного коледжу, отримав спеціальність "Виробництво електроосвітлювальних приладів і установок", кваліфікація - технолог. Трудову діяльність розпочав на заводі ГРЛ. Після строкової, а потім контрактної служби працював охоронцем на охоронній фірмі "Антарес".

Служив на посаді командира відділення механізованої роти, механізованого батальйону. Загинув 6 лютого 2024 року на Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання, отримавши поранення несумісні з життям.



Старший лейтенант Віктор Іванович Сологуб народився 26 січня 1964 року у селі Щербані Хмельницької області. Навчався у Дніпропетровському металургійному університеті. Ливарник за освітою.

У 1987 році був призваний на строкову службу, служив у танковій частині командиром взводу. Того ж року, в травні, його направили у Чорнобиль ліквідатором на АЕС. Служив начальником хіміко-дозиметричної лабораторії. Разом з командою виходив на саркофаг і вимірював рівень радіації. У 1988 році Віктор переїхав у Полтаву. Влаштувався молодим спеціалістом на турбомеханічний завод. Пройшов шлях від майстра дільниці до заступника директора по виробництву.
У 2005 році працював на тепловозоремонтному заводі на посаді головного металурга. Потім згодом повернувся на ПТМЗ та став заступником начальника заводу.

З початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист країни та був призначений на посаду командира третього танкового взводу. У 2023 році зі своїм екіпажем пройшов навчання в Польщі на танку Leopard, після чого Віктор став командиром танку. З початком контрнаступу його екіпаж був залучений на Запорізькому напрямку. 29 липня 2023 року танк, яким керував Віктор Сологуб був підбитий ворогом, в результаті вогневого ураження військовослужбовець загинув.

Фото: Полтавська міськрада