458 доба війни в Україні: головне станом на ранок 27 травня

27 травня 2023 0
Російські війська вдарили по Харківщині та Дніпропетровщині: є загиблі та поранені.

26 травня росіяни здійснили обстріл Харківської області. Ворог завдав ракетного удару по селу Вовчанськ Чугуївського району. Внаслідок удару окупанти пошкодили два житлових будинки. У селі Вільча пошкодили чотири житлові будинки та лінію електропередач. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

26 травня росіяни вдарили по Дніпропетровській поліклініці та ветеринарній клініці. Внаслідок удару травмувались щонайменше 32 мирних жителів та двоє загинули. Досі невідома доля трьох людей, які могли бути в ураженій будівлі в момент "прильоту". П'ятеро травмованих знаходяться у важкому стані. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних сил України уразили три пункти управління, три райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще дві важливі цілі противника.

Станом на ранок 27 травня більше ніж 1469 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 483 дитини загинули та понад 986 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 27 травня: