Гаражі та погреби полтавців регулярно заливає фекаліями

17 листопада 2021 0
Гаражі та погреби полтавців вже 20 років заливає каналізацією. Через це люди не можуть виїхати звідти машиною, бо бояться що проваляться у нечистоти, а також не можуть зберігати овочі та фрукти, які запасали ще з літа.




Гаражі полтавців на вулиці Заводській регулярно затоплює фекальними стоками. Смердюча вода доходить до автомобілів, які стоять в середині гаражів та заливає людські погреби, де зберігають картоплю та яблука на зимівлю.

Цей гаражний кооператив затоплює фекаліями вже 20 років. Відбувається це близько 10 разів на рік. Тому тут постійно відчувається неприємний запах.

У полтавців Ірини та Володимира тут два гаражі.

"Ми в суботу не змогли виїхати, бо тут все було залито фекаліями. У гаражах ми не можемо нічого зберігати, були такі роки коли ми картоплю мали викидати, зараз треба викинути три ящики яблук, які опинилися на нижній полиці й були залиті", – розповіла полтавка Ірина Нецвєтова.

Раніше у цьому кооперативі було 80 гаражів, але люди від них повідомлялися, через постійні підтоплення каналізацією.

"Тут у кожному гаражі був погріб, була оглядова яма, зараз це не можливо. Під час затоплень вода підіймалася до рівня поверхні, і по всій місцевості, ями й погреби заливає. Тому зараз тут ніхто не тримає погреби", – повідомив полтавець Володимир Нецвєтов.

Володимир Нецвєтов порається біля гаража ледь не щодня. Зробив для себе ділянку, де висаджував овочі та фрукти.

"Знаєте, так шкода, що все ще він посадив дерева, кущі, залито фекаліями. Ви бачите, воду відкачали, сьогодні уже 8-мий день, але фекалії ніхто не чистить", - додала полтавка Ірина Нецвєтова.

Однак еколог повідомляє, що постійний неприємний запах фекалій та потрапляння їх на овочі та фрукти може бути небезпечним для людини, тому вживати такі плоди не варто.

"Небезпечно тим, що у людському калі дуже багато збудників хвороб. Якщо фекальні маси потрапляють у погріб, на овочі, фрукти, чи у ґрунт, це може нести величезну небезпеку для людини в першу чергу, а також для довкілля", – розповіла еколог Тетяна Морозова.

Причина підтоплень гаражного кооперативу у постійному засміченні каналізаційного колектора, кажуть КП "Полтававодоканал".

"Щодо ситуації на тій ділянці каналізаційного колектору, то вона справді складна, там відбуваються часті засмічення. І сміття може зупинити роботу каналізації на кілька днів. Наразі все, що ми можемо там зробити, це вкотре прочистити", – розповіла речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

У "Полтававодоканал" повідомили, що будуть очікувати, доки фекалії біля гаражного кооперативу повністю висохнуть, а вже потім буде зрозуміло, чи зможе туди заїхати техніка для розчищення території.