Через зруйновану дорогу, перевізник відмовився їздити у село Бугаївка

13 жовтня 2021 0
У селі Бугаївка перевізник відмовився возити людей. У селищі мешкає близько 200 людей, які змушені тепер викликати таксі, щоб доїхати до лікарні чи міста.






Через зруйновану дорогу у селі Бугаївка перевізник відмовся возити людей. Раніше автобус курсував тричі на тиждень, а із другого жовтня зовсім перестав їздити.

"Він просто довіз людей до Уманцівки, залишив їх там і сказав, що більше їздити не буде. Їздити до того часу, поки не відремонтують дорогу. Минулої зими його теж не було. Грішив на погано дорогу та ожеледицю, зараз цього всього немає і дорога суха", – повідомила місцева жителька Наталія Кравчук.

"Немає чим пересуватися ні в лікарню не поїдеш, ні по своїм справам. Тут багато пенсіонерів та діток, куди ми можемо поїхати, якщо навіть до Кіровки не можна доїхати. Дуже важко і це якийсь жах", – розповіла місцева жителька Інна Талабішко.

"Нам потрібен перевізник, ви ж бачите, які дороги. Зараз замовляємо автівки, щоб пересуватися, платимо гроші і їздимо. Гривень 300 потрібно, щоб поїхати у лікарню і назад", – сказала місцева жителька Людмила Міхура.

У селі мешкає близько 200 людей, а до найближчого села, де курсує автобус йти понад п'ять кілометрів.

Як буде зроблена дорога, так відразу ми й почнемо курсувати, – сказав перевізник Сергій Ленець.
Тобто, як тільки відновлять дорожнє покриття на маршрут повернуть автобуси? – запитали ми.
Так, відразу-відразу, – ствердив перевізник.

Старости Пальчиківської територіальної громади на місці не було. А ось в міській раді проблеми з перевезенням у селі Бугаївка намагаються вирішити колективно з обласною радою.

"Є декілька шляхів розв’язання цієї ситуацію, одна з яких це надання субвенції на відшкодування коштів перевізнику. Бо ми розуміємо, що насправді питання не так в дорозі, а в рентабельності проїзду. Йому, як підприємцю все одно, де їздити головне, щоб його діяльність приносила йому кошти", – повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігор Петріченко.

Однак, коли саме в селі Бугаївка з’явиться транспорт, поки невідомо.