Для українців змінили правила повернення з-за кордону під час карантину

23 березня 2021 0
Кабмін змінив правила повернення з-за кордону під час карантину для українців та іноземців.

22 березня Кабінетом міністрів України вніс зміни  до постанови “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Відтепер самоізоляції підлягають громадяни України, які перетинають державний кордон, за винятком деяких категорій, зокрема, й тих, хто мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не пізніше,  як за 48 годин до перетину державного кордону.

Дана вимога розповсюджується на всі країни, незалежно від того в зеленій чи червоній карантинній зоні перебуває країна повернення. 

Громадяни України, які не мають тест на коронавірус, підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону й зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка, вони підлягають обсервації. І

ноземці, щоб потрапити в Україну, окрім обов'язкового полісу страхування, як це було визначено до цього, повинні мати й негативний результат тестування на COVID-19. Тест повинен бути зроблений методом полімеразної ланцюгової реакції,  не більше як за 72 години до перетину державного кордону.

Фото: Державна прикордонна служба України.