Святкове занурення в ополонку: як відзначали Водохреще у Полтаві

19 січня 2021 0
19 січня в Україні святкують Водохреща. Традиційно в цей день люди купаються в ополонці. На першому міському пляжі за безпекою громадян стежили рятувальники.

19 січня святкують Водохреща. Через карантин, святкових дійств у Полтаві не було, але на першому міському пляжі людей зібралося чимало.

"Вже шостий рік я занурююся. Враження супер, відчувається, що зараз мінусова температура цьогоріч, а так все класно", – розповіла полтавка Ольга Кузіна.

"Кожен рік все лише найкраще, зокрема й нові відчуття. Я себе з кожним разом відчуваю все краще та краще", – сказав полтавець Андрій Бехтер.

"Зараз, як раз мороз, сонце та гарний настрій. Захотілося трішки адреналіну, тим паче сьогодні свято", – розказав полтавець Ігор Чаленко.

"Ми вже скупалися, робимо це кожен рік, скільки себе пам'ятаємо. Сьогодні отримали чудові враження, на дворі тепло. Від погоди нічого не залежить, головне, щоб був настрій", – розповіли полтавці Микола та Любов Тарасенки.

На першому міському пляжі є й ті, хто занурився в ополонку цьогоріч вперше.

"Будемо й далі купатися. Ми за здоровий спосіб життя, тому кожен рік будемо це робити. Ми хотіли спробувати, щось нове. Всі це роблять і нам стало цікаво як це. Сьогодні дійсно отримали позитивні емоції", – поділилися враженнями полтавці.

"Все дуже добре й дуже холодно. Буду звичайно ще занурювати, якщо спробував перший раз, то буде робити це й далі неодноразово", – сказав полтавець Євгеній Меркулов.

Занурення в ополонку не змиває гріхи.

"Тільки покаяння може змити гріхи людини. Тобто, коли людина проходить до Бога та визнає свої гріхи. Занурення в ополонку, швидше, виклик для себе", – розповів архієпископ Полтавський та Кременчуцький ПЦУ Федір. 

За безпекою громадян на першому міському пляжі стежать рятувальники, вони говорять, що це місце найбезпечніше у Полтаві. Під час святкування Водохреща у Полтаві, травмованих та загиблих немає.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, Полтавське Телебачення PTV