Полтавка створює унікальних арттварин, які виглядають як справжні звірі

19 серпня 2021 0
Полтавська майстриня Ольга Кирилова створює артляльки. Для виготовлення однієї жінка використовує від чотирьох до десяти днів. Здебільшого замовлення на виготовлення таких іграшок приходять жінці з-за кордону.

Коти, собаки, вовки та сніжні барси – всі ці тварини живуть у квартирі полтавської майстрині. Виглядають вони майже, які справжні, але це артляльки. Створює жінка їх вже чотири роки.

"Вони повністю рухомі. Тут лапки та голову можна повернути. Можна її, як завгодно посадити. Хвостик теж гнучкий", – сказала майстриня Ольга Кирилова.

 Для виготовлення однієї артляльки жінці потрібно від чотирьох до десяти днів. Для цього використовує хутро, вовну та аерограф. Жінка промальовує навіть найменші деталі, міміку та вираз очей.


"Для цієї кішки потрібно додати трохи кольору, бо з першого разу чисто чорного кольору не буде. Зараз підфарбуємо обличчя", – додала майстриня Ольга Кирилова.

Здебільшого замовлення на виготовлення таких артляльок приходять жінці з-за кордону. До прикладу, з Канади, Ізраїлю, Франції, Норвегії та країн Прибалтики.


"Всі ці замовив в мене колекціонер, вони поїдуть в Америку. До цього леопарду була ще дитина, яке вже відправили. Один вовк вже теж поїхав", – розповіла Ольга Кирилова.Запаковує іграшки майстриня у дерев’яні коробки та вкладає фото, сертифікати та паспорт іграшки.

"Від руки я заповнюю назву іграшки, матеріали з якої її виконують, пишу дату та пишу інформацію про експлуатацію", – сказала майстриня Ольга Кирилова.

Кожна іграшка майстрині не схожа на іншу. У планах авторки створити власну майстерню для створення нових витворів.