Запрацював чат-бот українського державного інституту культурної спадщини

19 липня 2022 0
Яніна Климань
В Україні створили чат-бот з метою виявлення пам’яток, що постраждали через агресію рф.

Український державний інститут культурної спадщини (далі – УДІКС)  створив спеціальний чат-бот з метою виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали через агресію російських окупаційних військ.

Чат-бот може функціонувати як окрема анкета та розповсюджуватись завдяки QR-коду, або за посиланням — https://t.me/ZruynovanaSpadshchyna_Bot.

Telegram чат-бот УДІКС є безпечним, анонімним та швидким у використанні, має можливість збирати інформацію по всій території України, включаючи тимчасово окуповані території.

Окрім цього, він є аналогом анкети, що розміщена на платформі Міністерства культури та інформаційної політики https://culturecrimes.mkip.gov.ua/ але відрізняється своєю доступністю у мобільній версії заповнення заявки. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

Збір актуальної та оперативної інформації за допомогою чат-боту буде сприяти роботі спеціалістів УДІКС та матиме важливе значення для забезпечення дистанційного моніторингу стану нерухомих пам’яток на всій території України, включаючи тимчасово окуповані території.