За добу температура повітря у Полтаві піднялася на 10 градусів

21 січня 2021 0
Гарячий чай, вимірювання тиску, тривалий сон та прогулянки на свіжому повітрі – саме так радять лікарі адаптуватися до різкого перепаду температури на вулиці. Протягом однієї доби температура повітря у Полтаві від -10 підніметься до позначки плюс.

Протягом доби температура повітря у Полтаві піднялася майже на 10 градусів. Люди, які реагують на перепади атмосферно тиску та температури, вже почали відчувати зміну погоди.

Температура повітря у Полтаві станом на 21 січня становить - 8 градусів. Ввечері синоптики прогнозують уже - 2. А от 22 січня ранком очікується температура вища за нуль градусів. 

Полтавці на потепління реагують по-різному, й мають свої методи адаптації.

"Пʼю гарячий чай, коли холодно. Ми пристосовуємося, пʼємо таблетки, коли тиск високий", – сказала жінка.

"Я відчуваю, але вже ж тепліше й стало краще", – розповіла полтавка.

"Дискомфорту немає, але відчуваю. Голова не болить, тиск в нормі", – прокоментував чоловік.

– Зараз уже приємно. Вчора було погано, – сказав чоловік. – Якось пристосовуєтеся? – Авжеж вік же он який, – відповів чоловік.

– Так відчуваємо, – відповіла жінка. – А як пристосовуєтеся? – Завдяки одягу, – відповіла жінка. 

Швидкі та значні перепади температури – стрес для організму.

"Головне – раціональне харчування, здоровий сон та фізична активність. Люди молодого віку переносять перепади добре й адаптуються. Якщо відбуваються коливання артеріального тиску й він високий, звичайно його потрібно контролювати й пити засоби, що його знижують. У кого тиск навпаки знижується, можна випити гарячого солодкого чаю, якщо немає протипоказань", – розказала сімейна лікарка Оксана Гудкова. 

На вихідних температура підніметься до +5 градусів.

"Опади очікуються на неділю. У суботу опадів не буде. Дощі якщо будуть, то лише у неділю. А от у понеділок та вівторок дощі будуть по всій області", – розповіла синоптик Олена Панченко. 

Найбільше страждають від такої погоди люди з хронічними захворюваннями, люди поважного віку, підлітки, та вагітні жінки. У разі погіршення самопочуття їм потрібно звернутися до сімейного лікаря.

Олександра Шилова, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення