На Полтавщині виписали чотири мільйони гривень штрафів за перевищення швидкості

08 грудня 2021 0
За 2021 на Полтавщині за допомогою TruCam склали дев'ять тисяч 470 постанов за перевищення швидкості на дорогах. Рекордними стали 204 кілометри на годину. За перевищення дозволеної швидкості на понад 20 кілометрів на годину передбачений штраф від 255.






За рік на Полтавщині виписали штрафів на понад чотири мільйони, і це тільки за перевищення дозволеної швидкості. За допомогою TruCam склали дев'ять тисяч 470 постанов.

Поліціянтка Юлія Красножон працює у патрульній поліції вже понад шість років. Виявляючи порушників за допомогою TruCam дівчина помітила, що в середньому у Полтаві водії їздять зі швидкістю 60 кілометрів на годину.

"Найбільша зафіксована швидкість за рік була 204 кілометрів на годину, при дозволеній 50, на даній ділянці дороги у селищі Циганське, Полтавського району. Це був автомобіль BMW X5", – розповіла поліціянтка Юлія Красножон.

Водії-порушники на місці можуть оплатити штраф готівкою або за допомогою терміналу. За перевищення обмежень швидкості більш ніж на 20 кілометрів на годину передбачений штраф від 255 до 340 гривень, а на понад 50 кілометрів на годину – 1700 гривень.

Водії по-різному ставляться до чинних штрафів.

"Це невеликі штрафи. Для мене це багато, а для заможних людей – заплатив і поїхав далі", – зазначив водій Олексій Кравець.

"У місті можливо, а за містом це безглуздо. Тому що, тут людина пригальмує до 60, а далі буде знову розганятися, знаючи, що там нікого немає", – сказав водій Ігор.

"Штраф 340 гривень, а оскаржити його у суді для позивача 800-900. Це для людей зроблено?" – зазначив водій Сергій.

"Гроші дав і поїхав далі, як і раніше. Якщо порушив і є докази, то порвав посвідчення на очах і більше б такий водій за кермо не сідав. От тоді буде порядок", – сказав водій Олександр.

А от пішоходи, переходячи дорогу, нарікають, що не почувають себе безпечно.

"Он летить, гляньте як. Кожен день швидкість перевищують. Молоді хлопці хочуть поганяти, кров у них бурлить". – сказав полтавець Дмитро Несевра.

"Їх ті штрафи не лякають, поліція штрафує, проте порушників не меншає", – сказав полтавець Олександр.

"За певну кількість порушень ПДР, має бути позбавлення водійського посвідчення, як в інших країнах Європи. У такому випадку, це змусить водіїв думати перед тим як тиснути на газ", – зазначив автоадвокат Денис Конюшко.

Наразі 94 відсотки виписаних за рік штрафів, водії-порушники вже сплатили.