Розв'язати проблему заторів у Полтаві планують платними паркомісцями

29 вересня 2021 0
У Полтаві зранку на деяких вулицях утворюються затори. Все через збільшення кількості автівок та неправильне паркування. Тому в місті планують облаштувати платні паркомісця.



Восьма година ранку, вулиця Європейська. На дорозі – затор. Керманичі говорять, що без раніше проїжджали цю ділянку за 10 хвилин, зараз же доводиться стояти в тягнучці понад 30 хвилин.

"Зараз дуже важко діставатися, бо заторів повно. Перекрили й Огнівку, і Патріарха Мстислава. Тому стоїш тут в черзі, чи там. А ось і мій зелений".


"Раніше їхав на роботу хвилин 10-15, то зараз пів години тільки дістаюся. На світлофорах стою хвилин по 15-20".


"Дуже важко доїхати, бо великі затори напевно через те, що перша міська лікарня перекрита або не тільки через це. Але до роботи важко доїхати".

"У часи пік важко проїхати. Коли я тільки починав їздити заторів взагалі не було, тільки два поліціянти, а машин не було тому і заторів теж".


Через затори зранку стояти в тягнучці доводиться й громадському транспорту.


"На Небесної Сотні, на Пушкіна багато заторів й з Південного вокзалу багато. Так звичайно що графік руху затримується".


"Важко їздити, є затори, найбільше перед вулицею 1100-річчя Полтави".

Виникають у місті затори, бо кількість машин у місті збільшилася. Рік тому у Полтаві встановили світлофори з датчиками руху, але вони виявилися не дієвими.

"Вони не працюють належним чином, зараз розробляється схема врегулювання дорожнього руху. На Пушкіна він допомагає розвантажити рух, а на Кагамлика і Степового Фронту вони не працюють належним станом", – повідомив керівник КП "Міськсвітло" Юрій Міщенко.

Наразі ж проблему із заторами в місті планують вирішити за допомогою облаштування платних паркомісць, адже затори виникають також через неправильне паркування.


"Організація паркувального комплексу зараз на етапі розробки документу. Його подальша реалізація планується комунальними службами. Цей проєкт буде передбачати планувальні та просторові рішення і тарифікацію оплати за паркування", – розповів головний фахівець інтегрованого, урбаністичного розвитку міста КО "Інститут розвитку міста Полтава" Олександр Печененко.

Концепцію плану планують розробити до кінця цього року, а далі будуть реалізовувати цей проєкт.