За надання неправомірної вигоди засудили колишнього очільника та ексзаступника начальника одного з відділів "Полтавафарм"

11 листопада 2020 0
Засудили ексочільника та колишнього заступника начальника одного з відділів КП "Полтавафарм" у наданні неправомірної вигоди поліціянтам за надання дозволу на торгівлю наркотичними засобами, прекурсорами та психотропними речовинами.

11 листопада колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) визнала винними депутата Полтавської обласної ради VII скликання Валерія Прядка та колишнього заступника начальника відділу з економічної безпеки обласного КП "Полтавафарм" Руслана Гнєздова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. 

Обвинуваченим призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців кожному, йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Нагадаємо, Валерій Прядко, який у 2017 році виконував обов’язки директора Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм", спільно з заступником начальника відділу економічної безпеки цього підприємства, надали працівникам правоохоронного органу неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень.

За вказані кошти обвинувачені хотіли отримати дозвіл від Головного управління Національної поліції в Полтавській області на використання об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів щодо 34 аптечних закладів, йдеться у повідомленні Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, обом затриманим оголосили підозру про скоєння злочину. На Валерія Прядка відкрили кримінальне провадження за ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 травня 2017 року Валерія Прядка випустили із зали суду під заставу у розмірі 77 тис. грн.

25 липня того ж року відбулося перше судове засідання щодо справи обвинуваченого виконувача обов'язків очільника "Полтавафарм" та його заступника.

19 січня 2018 року Валерій Прядко останній день працював на посаді директора КП "Полтавафарм". Цього дня Олександр Біленький підписав заяву Прядка про звільнення за згодою сторін.

Також суд призначив конфіскувати в дохід держави 35 тис. грн неправомірної вигоди.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.