Водіям знову доведеться проходити техогляд

03 січня 2022 0
Технічний огляд для транспортних засобів цього року може почати діяти знову. Якщо водій керуватиме машиною або мотоциклом, які підлягають обов'язковому техогляду, але своєчасно його не пройшли, доведеться сплатити штраф 1700 гривень.





Технічний огляд для транспортних засобів цього року може почати діяти знову. Поки обов’язковий огляд діє тільки для комерційної техніки.

"Техогляд авто відповідно до нашого законодавства – це перевірка номерних знаків, освітлення. Якщо ви хочете перевірити своє авто, то можете приїхати до СТО, але зазвичай це не сертифіковані органи, які перевіряють стан авто. А зазвичай це роблять державні органи, ДАІ або ті, хто здобув ліцензію", – розказав власник СТО Максим Горященко.

Водії здебільшого за те, щоб перевіряти свої авто, проте за умови, що все буде чесно.

"Це тільки на краще, головне, щоб не було як раніше з корупцією. Багато автомобілів є, які непридатні для їзди на дорогах, відійдуть на другий план", – зазначив водій Валерій.

"Я думаю, все вірно. Треба проходити техогляд, щоб автомобілі були справні. Це ж безпека руху", – додав водій Олександр.

"Машина технічно має бути відремонтованою, щоб все було добре, бо водій відповідає не тільки за своє життя, а й за тих, хто причетний до дороги", – зауважила водійка Ірина.

"Дуже багато машин, які не відповідають технічним вимогам, ламаються і це приводить до ДТП. Я два рази на рік проводжу огляд машини", – розповів водій Сергій.

"Це наша безпека, знати транспорт, за своєю машиною треба слідкувати", – сказав водій Максим Наливайко.

Якщо водій не проходить техогляд вчасно, то йому доведеться сплатити штраф.

Сума може сягати 1700 гривень.

"Я розумію логіку законодавства, це має бути запроваджений обов’язковий технічний контроль для повністю всіх транспортних засобів, починаючи з 2002 чи 2003 року випуску цього засобу. Чи покращить це безпеку на дорогах, я не думаю. Але точно збільшить грошове навантаження на водія", – прокоментував автоадвокат Денис Конюшко.

Провести повний технічний огляд машини в СТО коштує близько 350 гривень. Експерти радять робити це у місцях зі спеціальною ліцензією.