Без Новорічних ранків та корпоративів: з 19 грудня починають діяти нові карантинні обмеження

15 грудня 2020 0
Уряд запровадив перелік карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня 2020 року на всій території України. Заборонено проведення корпоративів, дитячих святкувань та обмежено відвідування богослужіння.


Без Новорічних ранків та пишних святкувань. У школі №12 вже почали готуватися до Нового року, але через нові карантинні обмеження плани довелося змінити. Тож святкових ранків для дітей не буде. Натомість кожен класний керівник у своєму класі проведе Новорічні години.

"Ми поки що не маємо плану заходів, але, можливо, діти прийдуть святково одягнені. Можливо, на уроці музики поспівають пісні, розкажуть віршики, підготують виступи. І у своєму класі зі своїм класним керівником ми це проведемо", – розповіла заступниця директорки з виховної роботи школи №12 Олена Семирот.

Без пишного святкування лишаться не тільки діти, а й дорослі. Бо за новими карантинними обмеження, заборона накладається й на банкети та святкові заходи.

"Річ у тім, що корпоративи у нас зараз й не бронюють. Тому що в цього року корпоративи ніхто не гуляє. Тому що всі не хочуть, у зв'язку з таким станом у країні. Як на рівні держави, й у нас все діє. Зараз ми працюємо до 22 години, як і потрібно", – сказала адміністраторка ресторану Віта Сокуренко.

За новими правилами, проведення розрахункових операцій у закладах припиняється після 22:00 години. Проте у ніч з 31 грудня на 1 січня робота ресторанів та кафе буде дозволена до першої години ночі.

Також релігійні заходи мають відбуватися за умови присутності не більш ніж однієї особи на п'ять квадратних метрів.

"Ми рекомендуємо священникам, якщо є можливість кілька літургій в неділю і свята. Щоб люди могли розосередитися, щоб прийти на першу літургію, на другу літургію, й таким чином менша кількість людей. Ну й обов'язково всі в масках, всі, хто присутні на богослужінні, окрім священнослужителя, бо це неможливо у масках звершувати літургію", – розказав архієпископ Полтавський та Кременчуцький ПЦУ Федір.

"Контролювати буде кожен у межах своїх повноважень. Це й поліція, й Держпродспоживслужба, й виконавчі органи місцевого самоврядування. Те, що стосується штрафів ніяких змін не відбулося. За порушення карантинних норм передбачено від 17 тисяч штрафу", – розповів заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко.

Окрім оновленого переліку карантинних правил заборонено й приймання відвідувачів у музеях та на виставках, якщо в залах присутня більше ніж одна особа на 10 квадратних метрів. Діятимуть нові карантинні правила з 19 грудня до 8 січня 2021 року.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення