У центрі міста зупинку огородили парканом, люди чекають на транспорт на дорозі

26 жовтня 2021 0
У Полтаві в центрі міста людям доводиться очікувати на громадський транспорт просто на дорозі. А все через металевий паркан, яким обнесли колишній будинок дворянського зібрання та сусідню до нього зупинку.






Руїни колишнього будинку дворянського зібрання обнесли парканом, а разом зі спорудою і зупинку громадського транспорту. Тепер людям доводиться очікувати на маршрутку просто на проїжджій частині.

"У нас же і колеса відпадають, стоїть людина на проїжджій частині очікує на транспорт. Все що завгодно може статися. Якщо велика швидкість машини, може сюди якось попасти в натовп", – сказала полтавка Наталія Доленко.

"Це є порушенням. А чому тому, що це небезпечно для людей. В якому технічному стані наш транспорт – жах і тому це небезпечно очікувати транспорт на проїжджій частині", – сказав водій Павло Рамазанов.

"Біля дороги поруч. Звичайно куди це годиться. Треба якось проблеми ці швидше вирішувати. Чи паркан треба далі поставити", – сказала полтавка Валентина Родіна.

"Я намагаюся триматися на тротуарі, на проїжджу частину виходити тільки тоді, коли під'їжджає транспорт. Це звичайно дуже небезпечно. Особливо діти йдуть після школи, можуть виходити на проїжджу частину. Це неправильно я рахую", – полтавка Олена Тертична.

Відстань від зупинки до проїжджої частини має становити не менше ніж півтора метра, але тут значно менша. Паркан встановили на замовлення управління капітального будівництва міської ради.

"Було встановлено паркан тому що є загроза життю громадянам, які чекають на транспорт. Було розв'язане це питання, питання це узгоджено. Зупинку перенесено ближче до "Злато місто" це буквально на 15 метрів", – повідомив начальник управління капітального будівництва Полтавської міської ради Максим Медведев.

У патрульній поліції кажуть, проти перенесення зупинки не заперечують, але не вистачає документів, аби розпочати процес.

"Для врегулювання цього питання необхідно розробити схему організації дорожнього руху. На сьогодні схеми організації дорожнього руху щодо перенесення цієї зупинки до патрульної поліції не надходило", – повідомила речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Тож полтавці самостійно мають стежити за тим, де очікують на транспорт й не підходити близько до проїжджої частини. А паркан буде на цьому місці до завершення робіт з консервації споруди. Після чого колишній будинок дворянського зібрання передадуть на баланс області.