Минулого тижня на Полтавщині попрощалися із 17 бійцями загиблими на війні

18 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Протягом тижня провели в останню путь 17 бійців з Полтавщини, які загинули на війні.

З 9 до 16 липня Жителі Полтавської області провели в останню путь 17 воїнів.

9 липня захищаючи Батьківщину від росіян загинув випускник Кременчуцького спортивного ліцею імені Івана Піддубного Дмитро Бєліков.

11 липня у Кременчуці відбулося прощання з військовим, який загинув захищаючи Україну від російської військової агресії – Кущем В’ячеславом Вікторовичем, 1981 року народження. Загинув боєць 26 червня під час бойового зіткнення із супротивником у районі села Співаківка Ізюмського району Харківської області.

Також 11 липня в Полтаві у Свято-Успенському соборі попрощалися з двома загиблими на війні бійцями з Полтавщини.

Молодший сержант Передня В’ячеслав Анатолійович загинув 29 червня у результаті вогневого зіткнення з противником неподалік населеного пункту Мазанівка Донецької області.

Старший солдат Христиченко Дмитро Олександрович загинув 6 липня у результаті танкового обстрілу наших позицій поруч з Кодемою, що на Донеччині.

12 липня у місті Гребінка відбулася церемонія прощання з загиблим на Донеччині Якимом Ароновим.
Аронов Яким Іванович, 1989 року народження, служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді. У чоловіка залишилися двоє дітей 13-ти та дев'яти років.
Загинув солдат 7 липня року при виконанні службового обов’язку поблизу села Калинівка Донецької області.

13 липня попрощалися із 22-річним солдатом Андрієм Волошиним. Він мав досвід військової служби з 2020 року, тож з перших днів широкомасштабного вторгнення рф на територію України разом із побратимами він боронив країну. Загинув військовий 9 липня на Донеччині, коли автомобіль, в якому перебував Андрій, підірвався на вибуховому пристрої.

У Курахівському районі Донецькій області під час ворожих артилерійських обстрілів загинув житель Новоселівської громади Анатолій Миколайович Кір'янНародився чоловік 1978 року у Великій Багачці, а проживав у селі Крюкове. Був покликаний до лав Збройних сил України на початку російського вторгнення.
У нього залишилися мама, брат, дві доньки та маленький онук.

У місті Покровськ Донецької області у боях із загарбниками загинув житель села Федорівка, солдат Юрій Іванович Мовчан. Про це повідомили у пресслужбі Глобинської територіальної громади.
17 травня 2022 року Другим відділом Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрія призвали за мобілізацією. Захисник проходив службу в складі 58-ї окремої мотопіхотної бригади (в/ч А1376).
У чоловіка залишилися мама і сестра.

Виконуючи бойове завдання, під час артилерійського обстрілу поблизу Сіверська Донецької області загинув стрілець-санітар десантно-штурмової роти Чухно Володимир Миколайович. Народився Володимир 27 січня 1994 року.Після закінчення Жданівської середньої школи навчався у Лохвицькому механіко-технологічному коледжі Полтавської державної аграрної академії. Пізніше вступив і закінчив Київський Національний університет харчових технологій.
Відслужив строкову службу в армії, працював за освітою на різних підприємствах харчової промисловості. Останнім часом родина проживала у с. Стадня Лубенської територіальної громади. У чоловіка залишилися мати, вітчим, сестра з сім’єю та брат.Прощання з героєм відбудеться 19 липня 2022 року на Володимирському майдані у Лубнах, поховання у селі Стадня. Про час буде повідомлять додатково.

Крім цього, 13 червня під час артилерійського та мінометного обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вершина Донецької області загинув житель селища Нові Санжари, батько багатодітної родини – Луговський Ярослав Романович.

Про загибель Закаблука Тимофія Валерійовича, 1995 року народження, стало відомо 14 липня.

14 липня біля населеного пункту Клинове Донецької області у ході бою з переважаючими силами противника, Роман Барабаш отримав поранення, не сумісні з життям. Військовий, 1979 року народження, був командиром стрілецького відділення.

Жителі Хорола проведуть в останню путь трьох військовослужбовці 81-ої окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ.
Поблизу населеного пункту Сіверськ Бахмутського району Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу з реактивних систем залпового вогню загинули три бійці з Хоролу.

Черницький Валентин Олексійович, 1984 року народження, загинув 13 липня.

Бокша Іван Олексійович, 1988 року народження, загинув 13 липня.

Гречихін Владислав Станіславович, 1997 року народження, загинув 12 липня.

16 липня у Кременчуці в Міському палаці культури в останню путь провели старшого сержанта Олександра Верпинського.
Чоловік пішов на військову службу по частковій мобілізації. Мав статус УБД (учасник бойових дій). Загинув боєць 7 липня під час бойових дій з ворогом.
Поховали Олександра Верпинського на Алеї Героїв Свіштовського кладовища поруч з іншими кременчуцькими військовими, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

Також 16 липня стало відомо про загибель бійця з Полтавщини Ластовіна Олександра Володимировича. 23 березня 2016 року за Наказом Президента України, "а мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної Цілісності України, вірність військовій присязі", Олександр отримав нагороду - Медаль "За військову службу Україні", а 4 травня 2022 р. - орден "За мужність" III ступеня, повідомили у Супрунівському старостинському округу.