Опішнянський сільський голова звинувачує чиновника з ОДА у вимаганні землі

22 вересня 2021 0
В голови Опішнянської громади вимагали 528 гектарів землі в обмін на підтримку Полтавської обласної державної адміністрації. Причетний до цього, за словами Миколи Різника, перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін.



Територія взамін на лояльність від ОДА. Голова Опішнянської територіальної громади розповів, що у нього вимагали 528 гектарів. Цю землю мали б передати підприємцям із Харківщини. За словами Миколи Різника, в цьому замішаний перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації.

"Все почалося зі дзвінка заступника голови ОДА в одній із соцмереж, що до мене прийдуть якісь інвестори. До мене дійсно приїхали інвестори, якщо коротко, то принесли цю пачку викопіювань і сказали, що нам потрібна земля у кількості 500 гектарів. При чому вся та земля, яка перейшли з Держгеокадастру, за це вам буде всіляка співпраця від ОДА", – повідомив голова Опішнянської ТГ Микола Різник.

Голова Опішнянської громади відмовився віддавати землю.

"Ввечері ми зустрілися на заправці. Почали вимагати з мене сто гектар землі, за те, що начебто ми подали неправильні документи в ДФРР і там підробний звіт. Другий раз я не знав з ким це пов'язано, але ось нещодавно до мене приходить лист за підписом Луніна, де він пише на мене заяву і саме за цими документами, про які люди мені казали на заправці. Всі пазли зійшлися", – додав Микола Різник.

 Сам заступник голови обласної адміністрації все заперечує.

"Що стосується землі, я жодного немає уявлення хто з ним спілкувався, хто до нього приходив. Я на цю тему з ним не спілкувався. Я до нього не приходив, він до мене з такими питаннями не приходив", – повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Після цього Опішнянська громада подавалася на проєкт за фінансування державного фонду, під час подачі документів допустилися помилки. Через це Полтавська ОДА написала заяву до поліції на Миколу Різника.

"При розгляді документації, яка була завантажена на платформу виявлена можливість підробки експертного звіту по даному проєкту. Це означає те, що проєкт не був допущений до оцінювання у зв'язку з цим й відповідні матеріали подані до правоохоронних органів", – сказала начальниця відділу з питань регіонального розвитку Полтавської ОДА Вікторія Лободенко.

Сам голова Полтавської ОДА заяву Миколи Різника про вимагання землі вважає маніпуляцією.

"Як може повпливати на роботу першого заступника інформація, яка не відповідає дійсності. Повна маніпуляції – я вам пояснюю як було. Те, що він з кимось зустрічається на якихось станціях, у себе в кабінетах, це виключно його справа. Я вважаю, що пан Микола хоче зробити із себе політичного мученика, й хоче пов'язати незрозумілий тиск з боку незрозумілих осіб", – повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Своєю чергою голова Опішнянської територіальної громади написав заяву до поліції, на ім'я Міністра внутрішніх справ.