Під час артилерійського обстрілу, на Донбасі загинув воїн з Полтавщини

27 жовтня 2021 0
Напередодні у зоні ООС загинув боєць з села Тищенки Шишацького району. Хоронити загиблого Георгій Халікова будуть у п’ятницю в Одеській області, де поховані його батьки та дружина.






Напередодні під час обстрілів в зоні проведення бойових дій загинув воїн з Полтавщини. Георгію Халікову було 51 рік.

"Він загинув виковуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, висловлюємо співчуття рідним. Збройні формування Російської Федерації в черговий раз порушили режим припинення вогню і здійснили артилерійський обстріл у позиції українських захисників", – розповів начальник пресслужби Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Чоловік народився в Одеській області, де зараз живуть його три сини. Його дружина давно померла. Шість років тому боєць переїхав до села Тищенки Шишацького району, де проживав з цивільною дружиною.

Приїздив додому Георгій щоразу, коли був у відпустці. Востаннє був взимку.

"Рідко він приїздив, востаннє 12 січня поїхав і більше не приїхав", – прокоментувала цивільна дружина загиблого Ніна Федорченко.

Цивільна дружина загиблого говорить, що чоловік був турботливим, забезпечував родину, тому жінка займалася домашнім господарством.

Ми дуже не жили разом, бо його майже не було. Він постійно там був. З роботи пішла, він сказав, щоб я вдома сиділа. Тому роботу в селі покинула, сказав, щоб сиділа вдома, а тепер все…", – розповіла цивільна дружина загиблого воїна Ніна Федорченко.

Сусіди та друзі розповідають, що всі з Георгієм добре спілкувалися, адже людиною був хорошою.

"Він мені, як син. Завжди, коли у відпустці був приходив, телефонував щодня, або через день. Питав як здоров’я, казав бережіть себе, чекайте на мене. У п’ятницю востаннє ми говорили", – зазначила подруга загиблого воїна Галина Жамура.

"Я Георгія знаю понад 10 років. Ми працювали з ним на фермі, доїли корів. Людина дуже хороша. І мухи не скривдить. Завжди, як приїжджав, він мене бачив, я завжди вибігала йому на шию, щипаю його, добре дуже з ним спілкувалися", – розказала сусідка загиблого воїна Тетяна Прудка.

"Він нагороджений був почесними грамотами і відзнаками президента за участь у антитерористичній операції", – розказала Великобузівський староста Катерина Цьова.

"Ось дивіться, нагороджується почесною відзнакою 2018 рік", – додала Великобузівський староста Катерина Цьова.

У сусідньому селі проживає рідна сестра Георгія – Світлана. До того, як чоловік придбав собі будинок, жив разом з нею.

"Ми ніколи не очікували, з 2014 року як пішов, не раз йому казали, що досить, вже своє відвоював. А у нього була відмовка, а хто як не я, хто тоді буде воювати", – зазначила сестра загиблого воїна Світлана Квас.

Побратими Георгія також згадують товариша.

"Він був дуже доброю людиною. Біля нього купчилися всі, підлеглі. Він як батько був вимогливий, але справедливий. Я проведу свого побратима в останній шлях, як годиться українцю. Слава Україні", – зауважив побратим загиблого воїна Анатолій Банний.

Ховати загиблого Георгій Халікова будуть у п’ятницю в Одеській області, де поховані його батьки та дружина.