Обвинувачена в убивстві інструктора тиру не мала психологічних проблем, – результати експертизи

29 січня 2021 0
29 січня відбулося судове засідання у справі убивства інструктора тиру. Там долучали письмові докази: результати експертиз тіла загиблого, його одягу, зрізів нігтів та змивів з рук дівчини тощо.

29 січня відбулося чергове засідання у справі 19-річної Вероніки Моторіної, яку обвинувачують у вбивстві інструктора тиру. Під час суду долучали письмові докази, отримані у досудовому розслідування. Так, прокурор представив протокол огляду місця події.

"У ході огляду вилучили пістолет з магазином, гільзи з патронника пістолета, патрон дрібнокаліберний, 40 гільз жовтого кольору, 17 гільз сірого кольору, 8 гільз проміжного патрона, три гільзи до гвинтівки гвинтівкового патрона, змиви чорно-бурого кольору з підлоги", – сказав прокурор Дмитро Скиба. 

Також прокурор представив результати експертиз тіла загиблого, його одягу, одягу обвинуваченої, зрізів нігтів та змивів з рук дівчини тощо. Всі ці докази прокурор попросив долучити до справи. Колегія суддів, адвокат та обвинувачена не заперечували.

– Моторіна, чи Ви згодні долучити це до справи? – Так.

– Добре. Тоді колегія суддів долучає матеріали до справи.

Нагадаємо, убивство трапилося майже рік тому. 

Подія сталася у цьому тирі 7 лютого 2020 року о 13 годині. Тоді обвинувачена кілька разів вистрелила в інструктора, внаслідок чого він помер на місці. 

Згідно з експертизами, дівчина була тверезою, не перебувала під впливом алкоголю чи наркотиків. Психологічних проблем вона також не мала.

"Було озвучено акт судово-психіатричної експертизи № 84, відповідно до якого комісія припускає наявність у Моторіної хронічного захворювання у вигляді шизофренії. Для встановлення остаточного діагнозу потребує проведення стаціонарної експертизи, яка й була проведена. В ході неї ознак психічного захворювання у дівчини не виявили", – сказав прокурор Дмитро Скиба. 

30 липня, під час судового засідання обвинувачена Вероніка Моторіна заявила, що прийшла до тиру, аби через сварку з хлопцем звести рахунки з життям, однак перед цим хотіла постріляти. За словами дівчини, інструктор злякав її, підійшовши ззаду, через це вона випадково застрелила чоловіка.

Дарина Литвак, Сергій Чорномаз, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення