У Полтаві хочуть назвати вулицю на честь загиблого військового Дмитра Юденка

10 травня 2023 0
Зараз триває збір голосів щодо перейменування полтавської вулиці на честь полеглого воїна Дмитра Юденка. Захисник загинув нещодавно біля Бахмута.

9 травня на сайті Полтавської міської ради з’явилась петиція про перейменування вулиці в Полтаві на честь загиблого ветерана полку "Азов", громадського активіста, учасника АТО, організатора багатьох вишколів та патріотично-оздоровчих проєктів Дмитра Юденка.

Дмитро пішов на війну у 2014 році, після того, як загинув його молодший брат Євген. Воїн записався в добровольчий батальйон "Азов". Після двох з половиною років участі в АТО чоловік повернувся до цивільного життя.

Дмитро став співзасновником та інструктором громадської організації "Єдність і братерство", яка організовує військові вишколи для добровольців та тероборони.

Після повномасштабного вторгнення повернувся до війська: спочатку записався до лав територіальної оборони, а потім - у новостворену 3 окрему штурмову бригаду (колишній полк "Азов".

За день петиція набрала понад 90% від загальної кількості потрібних голосів. Яку саме вулицю хочуть перейменувати в тексті петиції не повідомили.

Нагадаємо, Дмитро Юденко загинув 8 травня поблизу міста Бахмут в Донецькій області.