У деяких районах міста сміттєві баки стоять на проїжджій частині

08 лютого 2022 0
У Полтаві на деяких вулицях баки для сміття розміщенні майже на дорозі. Через це водії не помічають пішоходів, а вночі й самі контейнери. Однак, встановлювати баки для збору сміття на проїжджій частині та автомагістралях заборонено.




Сміттєві баки майже на проїжджій частині. У мікрорайоні Мотель водії нарікають, що через встановлені контейнери їм не видно пішоходів, які переходять дорогу.

"Воно заважає, бо ми тут все розвантажуємо, а тут немає навіть нормальних паркомісць, люди приїжджають й стають. Вони й так заважають, так ще й на вході стоять. Дуже заважають", – зазначив водій Сергій.

"Для них потрібно зробити окреме місце не біля ринку, а десь його знайти, обгородити й тут викидати все сміття. Звичайно, вони заважають, влада повинна за цим слідкувати", – відповів водій Олександр.

"Якби їх не було, стало б зручніше. Я рідко тут буваю, але в окремі дні тут. Я пам’ятаю, як кілька років тому їх тут не було взагалі, то було зручніше", – розповів водій Сергій.

А вночі баки взагалі ледь помітні.

Подібна ситуація й на вулиці Половка. Сміттєві баки розташовані майже на проїзній частині.

Встановлення контейнерів для сміття на проїзній частині або обабіч дороги комунальники мають погоджувати з патрульною поліцією.

"Те що стосується сміттєвих баків на проїзній частині, то інспектори відділу безпеки дорожнього руху кожного року звертаються до органів місцевого самоврядування для встановлення таких об’єктів", – повідомила речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Наразі за встановлення сміттєвих баків відповідає КАТП-1628.

"Якщо вони фізично зараз заважають, то ми їх приберемо. І якщо вони місцевим жителям заважають, то теж можемо прокомунікувати з ними й прибрати. Їх могли викотити, можуть самі відкотитися", – керівник КАТП-1628 Артем Іванюк.

А розміщувати сміттєві баки на проїжджій частині та автомагістралях заборонено.

"Мають бути нанесені на документи погоджувальні місця розташування баків і особливою вимогою для тих, хто вивозить сміття є легкість доступу до контейнерних баків. Щоб вони були не загороджені й не захаращені", – зазначила експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Цьогоріч у Полтаві всі сміттєві баки планують встановити на спеціальних критих майданчиках, тому місця їх розташування змінять.