Прибирання екскрементів під час вигулу собак: за порушення правил утримання тварин, на господаря можуть скласти протокол

08 березня 2021 0
Штраф за вигул собак у невідведених місцях може сягати 85 гривень. А майданчик для вигулювання тварин у місті лише один.

За вигул собак у не відведених місцях або неприбрані екскременти після вигулу, поліціянти можуть скласти протокол про порушення, який потім розглядатиметься у суді.

"Це ось мамка, чотири цуценя ще вдома. Не прибираю, бо вони вдома у мене, в хаті ходять", – сказав полтавець Юрій Ткаченко. "У мене собачка вже рік, з нею гуляю, якщо чесно, коли раз, деколи два на день, тому що працюю. Маю з собою пакетики, але вона ходить тільки раз, тому маю тільки один пакет з собою і викидаю", – розповіла полтавка Ірина Скрипнюк.

Порушення благоустрою розглядають спеціальні комісії.

"Правила тримання собак і котів на території Полтавської області визначені Полтавським виконавчим комітетом. І навіть є визначене місце, яке відведене для вигулу домашніх тварин", – зауважив речник патрульної поліції Руслан Возниця.

У Полтаві лише один майданчик для вигулювання тварин. Побудували його в Авіамістечку. 

"Багато власників вже придбають спеціальні пакети органічні, для того, щоб не в поліетиленовому пакеті кидати екскременти, а в спеціальному", – додала зоозахисниця Людмила Хоменко.

Порушення правил тримання тварин тягне за собою попередження або накладання штрафу від 17 до 85 гривень. Але деяких власників собак це не зупиняє.

Ірина Яременко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення