У Кременчуці не вистачає лікарняних листів

22 лютого 2021 0
У Кременчуці останній місяць не вистачає листів непрацездатності. Замість них у медичних закладах видають аркуші з печатками про те, що людина хворіла. У Полтаві лікарняних листів достатньо.

Вже близько місяця у медичних закладах Кременчука замість лікарняних бланків видають звичайні аркуші з печатками, в яких зазначено, що людина хворіла. Все через те, що лікарняні листи в місті закінчилися.

"Лікар замість лікарняного бланку видав звичайний листок з печаткою. Сказали, що нормальних зараз в наявності немає. Як прийдуть, то треба обміняти. Але пройшов місяць, а бланки так і не прийшли. А на роботі оцей звичайний листок не приймають", – розповіла Софія Терещенко, кременчуківка.

Через це дівчина не може отримати виплату лікарняного.

"Я думаю, так у всій країні, а не тільки у Кременчуці. Ми ще просто бланків не отримали. Їх отримує спочатку обласна лікарня, а вже потім ми. Але поки що їх ще немає", – роз'яснила Ольга Усанова, заступниця міського голови Кременчука.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації, до лікарень Кременчука вже відправили бланки непрацездатності.

"У пʼятницю Кременчук забезпечили лікарняними. От бачите йде просто перерозподіл. Обласна лікарня сказала, що на Кременчук вже дали. А в інших міст питань не було. Я думаю це все вирішується в оперативному порядку, тому жодних питань немає", – розповіла Ніна Дурдикулієва, в.о. директора КП “Полтавський обласний центр громадського здоровʼя”.

У медичних закладах Полтави лікарняних листів достатньо. Лист тимчасової непрацездатності за потреби видається лікарем. Він є підставою для виплати компенсації хворому.

"Листів непрацездатності достатньо, як у нашому закладі, так і централізовано в амбулаторіях. Вони наявні в лікарів. Лист непрацездатності може отримати людина, яка звернулась до сімейного лікаря. Сімейний лікар встановлює діагноз, визнає її не працездатною і та може отримати довідку", – розповіла Аліна Деревеня, заступниця директора з експертизи тимчасової непрацездатності. 

Марина Голега, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення