У Полтаві засудили чоловіка, який вбив сусіда, бо той шумів у гуртожитку

09 вересня 2022 0
Яніна Климань
Сім років позбавлення волі отримав чоловік, який через галас смертельно поранив ножем свого сусіда, а іншого – вдарив сковорідкою.

Сім років позбавлення волі отримав чоловік, який смертельно поранив ножем свого сусіда через те, що останній шумів, ще одного мешканця гуртожитку – вдарив сковорідкою. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд м.Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 24 квітня близько 20:42 хв чоловік, перебуваючи на восьмому поверсі гуртожитку, під час сварки вдарив ножем свого сусіда в спину, живіт та в ліву руку. Внаслідок цього останній загинув. Після цього, брата загиблого вдарив сковорідкою в обличчя.

Обвинувачений пояснив, що сусіди, якими були брати Нищети, пів дня голосно включали музику, що дратувало його та інших мешканців. Через це, він вийшов у під`їзд та зробив їм зауваження, у відповідь на що отримав від братів брутальну лайку на свою адресу та погрози. Через це, він ухопив на кухні ножа та завдав декілька ударів чоловіку, а далі металевою сковорідкою, яку знайшов також на кухні, вдарив брата загиблого, який на нього нападав.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 та 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Строк відбуття покарання рахувати з 6 вересня 2022 року.

Також з нього мають стягнути 10 468 грн на судові витрати, пов`язані із залученням експертів.