Під Полтавою понад 15 років не зносять аварійний громадський туалет: коли приберуть споруду

14 вересня 2021 0
Жителі села Розсошенці скаржаться на аварійний стан громадського туалету. Санвузол розташовується поряд з місцевим будинком культури, й поки там триває ремонт, працівники вимушені користуватися аварійною спорудою.




Побита цегла, криві стіни та величезні дірки. Вже понад 15 років такий вигляд має туалет біля будинку культури у селі Розсошенці. Попри те, що споруда в аварійному стані, її досі не розібрали.

"Так, страшний такий туалет. У мене діти тут були влітку і онук казав, що наче тут будуть реставрувати чи всередині робити. Я знаю, що він убитий, він дуже страшний", – зазначила місцева жителька Тетяна Коновал.

"Я туди не ходив років 15. З ним все не так, ви ж самі бачите. Скільки я себе пам’ятаю, він у такому стані", – сказав місцевий житель Олег Скриль.

"Оце один єдиний, і такий, який є. Ходять туди, якщо дуже припече, але це незручно. Я дуже давно туди не ходила, немає потреби, якщо діти сюди приходять, то ми поруч живемо, додому ходять", – зауважила місцева жителька Ольга Миколаївна.

"Враження не передати, треба туди сходити. Ці запахи, антисанітарія. І взагалі, це – небезпечно, якщо туди дитина впаде", – розповів місцевий житель Ігор Старішко.

Балансоутримувачем громадської вбиральні є місцевий будинок культури, наразі там відбувається ремонт. Всередині планують зробити туалет, однак поки що працівникам закладу доводиться користуватися аварійним санвузлом.

"Так, а куди ходити? Звичайно, ходимо. Більше нікуди, а ми на роботі. Я там ще прибираю. Цеглини осипаються, такий стан. Що можемо, те й робимо. Я ж не можу його перебудувати", – додала техпрацівник Наталія Георгіївна.

– У приміщенні будуть туалети і воду проведуть, каналізація, – сказав керівник гуртків Микола Миколайович.
– А з тим що буде? – запитали ми.
– Може закриють, – відповів керівник гуртків Микола Миколайович.

"Ми його будемо зносити. На тому місці територія буде облаштована під дитячий майданчик з новим покриттям. Не робили, тому що не було туалету в приміщенні, а зараз його робитимуть", – розказала секретар Щербанівської сільради Людмила Харченко.

Якщо ж місцевих жителів не влаштовує стан громадського туалету, то потрібно писати колективну заяву до балансоутримувача.

"Плюс вони можуть огородити місце стрічкою, щоб люди перестали користуватися, оскільки вони бачать аварійну ситуацію. Це візуально, навіть без проведення експертизи видно, нехай огороджують", – прокоментувала експерт з питань ЖКГ Кристина Ненно

Експертка також радить викликати поліціянтів на місце, аби ті зафіксували аварійний стан громадської вбиральні.