Кращі онлайн сервіси для перевірки англійської граматики

15 липня 2022 0

Якщо виникають сумніви з приводу правильної структури речення та його смислової частини, як правило, в таких ситуаціях в роботу йде Google Translate. Крім нього, на просторах інтернету є багато спеціалізованих програм, які допоможуть виправити помилки та зробити ваш текст кращим.

Для кого створені програми для перевірки граматики?

Згадайте той час, коли ви тільки починали вчити англійську, ви знаєте як використовувати there is / there are, have got / has got, словниковий запас ще крихітний, але виникає бажання спілкуватися хоча б в письмовій формі тут і зараз. Найчастіше за бажанням йде слідом невпевненість в правильності складання речень. Хороша новина в тому, що для таких випадків існують сервіси, які допомагають виправляти лексичні, граматичні і пунктуаційні помилки.

Користь від подібних програм — величезна, адже завдяки функції перефразування, запропонування синонімів до слів, а також ваше бажання аналізувати свої помилки. В майбутньому, ці дії сформують навичку писати граматично вірно.

Окрім навчання, подібні програми допомагають письменникам, копірайтерам і журналістам. Погодьтеся, допущення помилок в статті чи художньому творі значно знижують якість вашої роботи. Навіть, якщо ви професіонал високого рівня — це не гарантує відсутність помилок, хоча б через навантаженість та втому, тому перевірка тексту за допомогою подібних сервісів економить час під час редактури.

Які існують програми для перевірки граматики

Ginger

Ginger — це багатофункціональний додаток, який має великий функціонал, завдяки чому вам не потрібно користуватися сторонніми програмами. До нього входять:

  1. Поле для тексту — можна додати готовий текст або писати відразу там, також це можна зробити за допомогою клавіатури або голосового вводу. За потреби, введений текст можна прослухати.
  2. Перекладач — налічує понад 60 мов, різноманітних дієслів та перевіряє граматику. Доступний в платній версії.
  3. Опис значення слова — допомагає розширити розуміння умов використання, адже програма пропонує варіанти значення у формі іменника, прикметника чи дієслова, пропонує синоніми та схожі слова за змістом, має функцію озвучування.
  4. Синоніми — допомагає оприділити схожі слова за змістом.
  5. Персональний словник — в додатку словник не безмежний, тому туди можна додавати слова, які правильні, але підсвічуються як помилка.
  6. Фраза дня — щодня ви зможете вчити частовживані фрази та ідіоми, до кожного є опис його значення та приклади речень.

Writer

Writer — це професійний плагін до Chrome створений на основі штучного інтелекту, який допомагає виправляти граматичні, стилістичні та пунктуаційні помилки. Користується популярністю серед контент-мейкерів, письменників, журналістів та копірайтерів.

Головні функції плагіна:

  1. Підкреслює помилки та рекомендує на що краще замінити.
  2. Слідкує за правильністю вживаних часів.
  3. Виправляє пунктуаційні помилки.
  4. Вичитує текст та перевіряє читабельність.
  5. Має функцію перевірки на антиплагіат.

Virtual Writing Tutor

Virtual Writing Tutor — це безкоштовний онлайн-ресурс для перевірки всіх типів помилок, також аналізує ваш словниковий запас. Загалом, за допомогою цієї платформи можна перевіряти на помилки різні типи документів, такі як есе, супровідні, формальні та неформальні листи.

Головні функції програми полягають в :

  1. Перевірці словникового запасу.
  2. Перевірці академічної та загальної лексики.
  3. Показує слова-кліше та пропонує альтернативу.
  4. Має функцію перефразування.

Висновок

Отже, чи потрібно користуватися подібними додатками, безперечно так! Адже вони приносять користь як новачкам, так і професіоналам.

Якщо ви тільки починаєте вивчати англійську, то це чудовий спосіб розвинути навичку письма, завдяки чому в подальшому вам легше буде складати такі іспити як TOEFL чи IELTS. Для професіоналів — це спосіб зекономити час на редактурі та покращити свій текст стилістично.