Євросоюз планує обмежити вільний в'їзд українцям на свою територію - МЗС

20 жовтня 2021 0
Олена Кулага
ЄС планує виключити Україну із "зеленого списку" у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації в країні.

Станом на 20 жовтня Україна перебуває у так званому "зеленому списку" ЄС. Водночас, є вірогідність, що Рада ЄС ухвалить рішення про виключення України з цього списку,  розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 20 жовтня.

"Рішення Євросоюзу про виключення України із "зеленої зони" у жодному разі не скасовує безвіз. Воно лише вводить тимчасові обмеження на туристичні поїздки. Роблять це з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції", - розповів Дмитро Кулеба. 

Рішення можуть  переглянути під час наступного оновлення списку, у разі якщо епідемічна ситуація в Україні покращиться. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України кожна держава член ЄС ухвалюватиме самостійно.

Євросоюз ухвалює перелік країн "зеленої зони" на основі чітких регуляцій, спираючись на епідемічні показники захворюваності на COVID-19. Єврокомісія оновлює цей перелік що два тижні. 

Україну до "зеленого списку" безпечних для подорожей країн внесли у липні. Це дозволяло українцям вільно в'їжджати на територію ЄС без коронавірусних обмежень.

фото: haber.aero