Уряд затвердив спрямування 105 млн грн на добудову спорткомплексу на вулиці Петра Юрченка в Полтаві

31 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
На добудову спорткомплексу на Петра Юрченка у Полтаві, за рішенням Кабінету Міністрів, мають спрямувати 105 млн грн.

31 травня Кабінет Міністрів України затвердив спрямування 105 млн грн на добудову спортивно-видовищного комплексу на вулиці Петра Юрченка у Полтаві. Про це повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації.

Уряд затвердив розподіл субвенції на розвиток спортивної інфраструктури між місцевими бюджетами. Загальна сума субвенції з держбюджету місцевим становить 800 млн грн. Кошти мають спрямувати на 11 спортивних об’єктів по всій Україні, які планують ввести в експлуатацію протягом 2021-2023 років.

Станом на травень 2021 року готовність спортивного об’єкта у Полтаві становить понад 55%, йдеться у повідомленні Департаменту.

Нагадаємо, спорткомплекс в Авіамістечку будують 13 років. За цей час на спорудження з бюджетів міста та області витратили понад 86 млн грн. Завершити роботи планують до кінця 2021 року.

Як йдеться у повідомленні Департаменту інформдіяльності Полтавської ОДА, комплекс буде найбільшим спортивним об’єктом області.

Будівлю спроєктували за стандартами Міжнародної федерації плавання, матиме 500 глядацьких місць. У ній можна проводити національні й міжнародні змагання, збори національних команд.

фото: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА