У Кадетському корпусі припинили протиаварійні роботи

10 лютого 2021 0
У Полтавському кадетському корпусі зупинили протиаварійні роботи. Все через те, що Державна судова адміністрація, на балансі якої перебуває будівля, не має на це фінансування.

У кадетському корпусі призупинили протиаварійні роботи. Все через те, що Верховна рада України не заклала у бюджет на 2021 рік кошти на розвиток для Державної судової адміністрації. Через це Полтавське територіальне управління Державної судової адміністрації не може оплатити протиаварійні роботи.

"Так, фінансування на цей рік, на судову систему України, а саме капітальних видатків передбачено нуль. Якщо їх немає в ДСА України, то їх не може бути й в територіальному підрозділі. Жодні роботи не ведуться, у зв'язку з тим, що немає фінансування", – розповів керівник територіально управління Державної судової адміністрації у Полтавській області Віталій Федько.

Протиаварійні роботи у кадетському корпусі тривали менш як два місяці. За цей час підрядник встиг завершити демонтаж аварійних конструкцій на даху будинку. Загальна вартість виконаних робіт склала один мільйон гривень.

"Із запланованого в тому році: вивезли сміття та повністю зробили демонтаж даху. Будівля продовжує перебувати в задовільному технічному стані. Кадетський тримається. Ось ці пару місяців його ще не вбʼють, а далі сподіваємося будуть продовжуватись протиаварійні роботи, і я певен, що наступну зиму він зустріне з нормальним дахом, з куполом відреставрованим і це вже буде зовсім інша розмова", – розказав Віктор Трофименко, голова ГО "Save Poltava".

Наразі для продовження робіт у кадетському корпусі необхідно 35 з половиною мільйонів гривень. 

"Це та сума, яка необідна для того, щоб продовжити процес реставрації, тобто встановлення даху, встановлення вікон та водовідведення. Коли бюджет формувався, то в прикінцевих положеннях прописали, що наприкінці першого кварталу буде йти перерозподіл коштів для дофінансування ДСА", – прокоментував депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

Це означає, що в березні 2021 року має відбуватися дофінансування Державної судової адміністрації, яке спрямується на продовження будівельних робіт. А поки це не зроблять, поновлювати реставраційні роботи у кадетському корпусі не будуть.

Марина Голега, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення