У Полтаві затримали лідера "народовладдя", який закликав до революції

18 травня 2023 0
Служба Безпеки України затримала у Полтаві колабораціоніста, який закликав до захоплення урядових установ України.

У Полтаві Служба Безпеки України затримала лідера фейкового "народовладдя", який закликав до захоплення урядових установ України. Про це 18 травня повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисник займався створенням фейкового "самоврядування" у місті та позиціонував себе як лідер так званого «народовладдя». Незаконну інституцію назвав «радою територіальної громади» і навіть замовив печатку для псевдоустанови.

На власній сторінці у Фейсбук він закликав громадян приєднуватися до його "об’єднання" і створювати нові "громади" для насильницького захоплення державної влади в Україні.

Крім того, у власноруч записаних відеокоментарях він регулярно повторював кремлівські наративи, в яких збройну агресію рф називав "громадянською війною в Україні".

Наразі йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.