На Полтавщині повідомили про підозру водієві, який пропонував поліціянту хабар

26 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
Житель Хорольської громади пропонував неправомірну вигоду поліціянтові у розмірі 17 тисяч гривень, за це йому повідомили про підозру.



19 серпня по вулиці Центральній села Новоаврамівки Хорольської громади патрульна поліція Хорольщини зупинила автомобіль. Ним керував 59-річний водій. Спеціальний технічний засіб, з яким оглядали правопорушника, показав 2,96 проміле алкоголю.

Аби уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані, чоловік спробував підкупити поліціянта. Запропонував 17 тисяч гривень.

Працівник сектору реагування відмовився та викликав на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала цей факт.

Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Та за фактом керування транспортним засобом у стані сп’яніння інспектори поліції оформили адміністративний матеріал за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За цим фактом слідчий підрозділ поліції здійснює досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Правопорушникові загрожує штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, що на Полтавщині жителю Решетилівської громади, який пропонував неправомірну вигоду поліцейським, повідомили про підозру.