Полтавські депутати проголосували "За" забудову біля Прирічкового парку: там буде три 16-типоверхівки

17 листопада 2021 0
Депутати Полтавської міської ради проголосували "За" забудову біля Прирічкового парку. Там має з'явитися три 16-типоверхівки на 330 квартир. Однак деякі полтавці проти такого рішення.





Багатоповерхівкам біля Прирічкового парку бути. Таке рішення ухвалили депутати на сесії міської ради. Тож на місці, де зараз розмальований паркан, згодом з'являться три 16-поверхових житлових будинки на 330 квартир.

Більшість депутатів Полтавської міської ради підтримали проєкт детального плану цієї території, що є наступним кроком до будівництва багатоповерхівок. "За" проголосували 22 депутати.

"Я вважаю, що краще буде облаштована територія, замість хащ і того, що там зараз є", – сказав депутат Полтавської міської ради Денис Поліщук.

"Треба цей пустир на якому продавали гусей і курей, а інколи приїжджав цирк. Треба почати там щось роботи, а то місцеві вже давно скаржаться, що там хащі та гнидники", – повідомив секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов.

Одна депутатка утрималася.

"Протиставляти бізнес громаді, а громаду бізнесу не можна. І влада не змогла виступити посередником. Тому я утрималася", – розповіла депутатка Полтавської міської ради Юлія Костенко.

А дехто просто залишив залу.

"Наша фракція витягла картки разом із нашими колегами й покинули депутатські місця. Це є знак протесту. Якби я і колеги були на місці, наших "Проти" не вистачило б ", – розповіла депутатка Полтавської міської ради Катерина Бабіч.

Полтавці ж до забудови біля Прирічкового парку ставляться по-різному.

"Тут рівна поверхня, аби якісь хащі були нехай би прибирали й будували. Але всі хочуть на ласому шматку щось побудувати. Ми проти, ми виходили на протести, але нічого це не допомогло" – сказала полтавка Анна Чумаченко.

"Якщо буде гарно облаштована територія, то це не погане рішення ", – розповів полтавець Олександр.

"Я вважаю, що це зрада. Ми виходили, намагалися відстояти своє, але не допомогло", – сказала полтавка Тамара Безотосна.

У компанії забудовника повідомляють, що рішення депутатів – це лише проміжковий етап початку будівництва й точну дату початку робіт не називають.

"Проєкт передбачає інфраструктуру для відпочинку мешканців навколишніх територій. Спортивні та дитячі майданчики, місця для дозвілля. Якщо не буде політичних маніпуляцій навколо цього проєкту, то це місце стане одним з улюблених для Полтави", – повідомила прессекретар забудовника "NOVUS" Олександра Приткова.

Весною цього року полтавці збиралися на мітинги біля Прирічкового парку, людей тоді було близько сотні. Містяни клеїли плакати на металевий паркан та виступали проти будівництва багатоповерхівок та хотіли, аби огорожу прибрали.